Het Diksmuids stadhuis krijgt straks een nieuwe baas.  Al moet burgemeester Laridon slechts voor twee dagen haar sleutels afgeven.  Niemand minder dan Sinterklaas komt immers komend weekend met zijn zwarte pieten zijn intrek nemen op het Diksmuids stadhuis.  En uiteraard kan men de Sint een bezoek brengen.  De Sint en zijn Pieten ontvangen families op zaterdag 23 en zondag 24 november tussen 9.30 uur en 17 uur.  Maar vooraf inschrijven is wel aan te raden.

Tijdens een half uur durend bezoek volgt men een parcours die het gekke leven van de verschillende pieten toont.  Per kamer krijgt men een korte theatervoorstelling voorgeschoteld.  En jawel, men mag ook eens binnen piepen in de kamer waar Sinterklaas tijdens dit weekend zal slapen.  En uiteraard ziet men ook de pietenslaapzaal.  Verder kan men ook een brief voor Sint en Piet afgeven aan de postpiet.
Pieten moeten ook veel oefenen in de pietenschool om over de daken te kunnen lopen en ook die oefeningen kunnen de bezoekers eens uittesten.  Verder komt men ook voorbij de pakjeskamer en op het einde van de rondleiding ontmoet men uiteraard ook Sinterklaas zelf.  Daar krijgt men iets lekkers en meteen kan men ook op de foto met de Sint.
De deelnemers verzamelen op de binnenkoer van het stadhuis.  Daar zullen tentjes staan met de aanduiding van de verschillende tijdssloten.  Vervolgens vertrekt men naar de ingang aan de achterzijde van het stadhuis.  Via de wenteltrap komt men in de oude raadzaal terecht.  Het parcours loopt verder door verschillende kamers van het stadhuis.
Wie de Sint en zijn pieten wil ontmoeten moet hiervoor wel een ticket kopen.  In voorverkoop kosten deze 2 euro per persoon.  Bij het inschrijven kan men ook op voorhand het startuur van zijn rondleiding kiezen.
Last-minute-beslissers kunnen ook de dag zelf nog tickets kopen, zij het dan voor 3 euro.  Maar dan loopt men wel het risico dat er geen tickets meer zijn.  Wie recht heeft op het kansentarief UitPas Westhoek, betaalt 40 eurocent per persoon in voorverkoop, aan de deur is dat 60 eurocent.  Deze tickets zijn enkel te verkrijgen bij het onthaal van het stadhuis tijdens de openingsuren.  De andere tickets zijn in voorverkoop verkrijgbaar via volgende website : klik hier. (DLD)

OMDAT ALLE TICKETS VERKOCHT ZIJN, HEEFT DE SINT BESLIST OM ZOWEL OP ZATERDAG ALS OP ZONDAG DE KINDEREN EEN UURTJE LANGER TE ONTVANGEN, TOT 18 UUR. DE TICKETVERKOOP IS HEROPEND.