Aan de Pluimen staat bij voetbalclub KSV Diksmuide de champagne al koud. De kans is immers groot dat men er zaterdagavond 23 maart de kampioenstitel in eerste provinciale kan vieren en KSV Diksmuide, na een afwezigheid van 13 jaar, opnieuw zijn plaats kan innemen in de nationale voetbalreeksen. Er moeten dit seizoen nog vijf matchen gespeeld worden maar met een voorsprong van 13 punten op de tweede, WS Lauwe, is de kans groot dat er al zaterdagavond een kampioensfeest mag gevierd worden. Maar dan moet er zaterdagavond wel gewonnen worden van KVC Ardooie. De match vangt uitzonderlijk aan om 17 uur.

Nu reeds zijn rond deze match een pak activiteiten voorzien. Zo zal de wedstrijd om 17 uur starten met een minuut stilte ter ere van clubicoon Jean-Marie Vandenabeele die jarenlang het fanionelftal van Diksmuide leidde. Hij overleed op 10 maart ll. op 70-jarige leeftijd. De aftrap zelf wordt gegeven door een duo. Kenneth Cardon, jarenlang één van Diksmuides sterspelers, komt er de eerste trap tegen de kampioenenbal geven. En hiervoor krijgt hij de hulp van José Decauwer,

Wel is het vooralsnog niet duidelijk of deze éminence grise van de Belgische wielerwereld en wielercommentator, hiervoor ook over voldoende voetbaltechniek beschikt. Bij winst wordt na de match nog een groots feest opgezet op het terrein en in de kantine aan De Pluimen. Bij KSV Diksmuide hoopt men zaterdagavond dan ook niet alleen alle trouwe supporters, getooid met muts, sjaal en vlaggen, te mogen verwelkomen voor deze unieke titelmatch maar ook heel wat Diksmuidelingen met een blauw-geel hart. (DLD)