Ook de Diksmuidse Filmclub mag zijn activiteiten heropstarten, Diksmuides bioscoop in CC Kruispunt gaat dinsdag na 15 maanden terug open.  In de inmiddels gerenoveerde schouwburgzaal mogen maximaal 200 filmliefhebbers een plaatsje krijgen.  En daarbij moeten ook de afstandsregels tussen de bubbels gerespecteerd.  Daarenboven moet alle aanwezigen een mondmasker dragen.  De Diksmuidse Filmclub moet ook nog eens alle aanwezigen registreren en deze lijst 14 dagen bijhouden.  Toch weerhoudt dit dus de filmclub er niet van om de Diksmuidse filmliefhebbers, die al zolang op hun honger zitten, drie toppers aan te bieden die bij de filmclub op de plank zijn blijven liggen.

De drie films die de komende weken gedraaid worden.

Dinsdag 15 juni om 14.15 uur en 20.15 uur

Parasite

De werkloze Ki-taek en zijn gezin leven in een krappe woning een arm bestaan. Ze raken bijzonder gefascineerd door de rijke familie Park en zien mogelijkheden om van hun luxueuze bestaan te profiteren. Het gezin probeert langzaam maar zeker zijn intrede te doen tot het leven van de familie en heeft daarbij geen moeite met een paar leugentjes om eigen bestwil. Een onverwacht voorval gooit echter roet in het eten, waardoor ze alles op alles moeten zetten om hun nieuwe leven in stand te houden.

Regie: Bong Joon Ho – Zuid-Korea  – 2019 – 132 min.


Dinsdag 29 juni om 14.15 uur en 20.15 uur

If Beale street could talk

Het verhaal focust op Tish en Fonny, twee jeugdvrienden die lovers worden. Hun band wordt echter op de proef gesteld als Fonny – ten onrechte – beschuldigd wordt van verkrachting. Hij wordt achter tralies geplaatst. In de tussentijd komt Tish erachter dat ze zwanger is. Ze werkt de klok rond om haar geliefde vrij te krijgen voordat hun eerste baby ter wereld komt.

Regie: Barry Jenkins – USA – 2018 – 120 min.


Maandag 5 juli om 20.15 uur en dinsdag 6 juli om 14.15 uur

Trio

Wim, boekhouder, neuroot en eenzaat worstelt al een tijdje met een depressie. Zijn halfbroer en tegenpool Gert probeert hem op te beuren met een niet zo alledaags cadeau. Lise een grofgebekte escorte maakt in Wim lang verloren gevoelens los. De depressie lijkt ver weg. Ze praten, lachen, dansen, maar ze zijn niet alleen. Gert is eveneens betoverd door de eigenwijze, intrigerende Lise. De paringsdans begint. Een onwaarschijnlijk trio ontstaat. Voor het eerst heerst er rivaliteit tussen de broers. Een uur lang is Lise van hen. Daarna is alles anders.

Regie: Brutteo – B – 2019 – 94 min.


Voor meer info over het filmaanbod tijdens de komende zomermaanden : klik hier. (DLD)