Op de tweede zaterdag van januari brengt de Diksmuidse harmonie Burgerskring haar traditioneel winterconcert.  En dat is dit jaar niet anders.  Op zaterdag 11 januari kan men hiervoor terecht in CC Kruispunt.  De harmonie treedt op met 35 muzikanten onder leiding van haar dirigent Dirk Decae. En ook nu weer ijvert de Burgerskring om kwalitatieve muziek, met herkenbare melodieën en stukken, te serveren voor een ruim publiek. En bij een aantal stukken begeleidt men ook nu weer een gastzanger. Bij dit concert is Stefaan Vandenbroucke de gastzanger. Voorzitter Marc De Keyrel hoopt, net als bij de vorige concerten, dat ook nu weer Kruispunt tot in de nok zal gevuld zijn.

Dirigent Decae stelt alvast in een notendop het gevarieerd en toegankelijk programma van dit 16de winterconcert voor.  “Na ‘Festival March’, een mars door mij gecomponeerd volgt een feestelijk concertwerk ‘Enchanted spaces’ van Samuel Hazo.  We vervolgen met Highlights from ‘La La Land’; deze musicalfilm ontving 14 nominaties, evenveel als ‘All About Eve’ en ‘Titanic’. De musical haalde uiteindelijk 6 Oscars.  Met ’Spain’ van Chuck Corea brengen we een klassieker uit het jazz-repertoire; in de inleiding herken je het thema uit Rodriguez’ ‘Concierto de Aranjuez’. Daarna is het de beurt aan solist Stefaan Vandenbroucke. Deze fantastische tenor brengt ‘Miserere’ de hit van Zucchereo en Luciano Pavarotti.” De harmonie vervolgt met ‘America’ uit Westside story van Leonard Bernstein, waarna de tenor ‘Romanza’ van Malavasi; een wereldhit van Andrea Bocelli brengt.  Met de ‘Floral dance’ sluit de harmonie het eerste deel af.
Na de pauze volgt ‘Instant march’ van Jos Rijken die in deze mars niet minder dan 48 thema’s van beroemde marsen samen brengt.  Na ’September’ van Earth, Wind & Fire, volgt opnieuw een jazz-standard. Lid van de harmonie Florian Pauwels, die jazz studeert aan het conservatorium van Brussel, zorgt voor de improvisaties op zijn saxofoon.
“In ‘Ciao Italia’ laat Stefaan Vandenbroucke het publiek genieten van enkele onvergetelijke Italiaanse liederen.  En met ‘Glenn Miller in concert’ en ‘Frank Sinatra Hits Medley’ genieten we van de schitterende muziek van deze toppers.  We zijn er met dit programma van overtuigd dat iedereen welgezind huiswaarts kan met ‘Con te partiro’.”, aldus nog dirigent Dirk Decae.
Voor voorzitter Marc De Keyrel kan dit concert ook een kennismaking zijn voor kandidaat-muzikanten.  Het gaat weliswaar goed met de Burgerskring maar uiteraard blijft men steeds op zoek naar nieuwe muzikanten.  De wekelijkse repetities gaan door elke vrijdagavond van 20.30 uur tot 22 uur in het auditorium van de academie Kadens – Clemens non Papa.
Kaarten aan 8 euro zijn te verkrijgen bij alle muzikanten en bestuursleden of bij voorzitter Marc De Keyrel (marc.de.keyrel@pandora.be) Aan de deur wordt 10 euro gevraagd. (DLD)