Het is nu definitief : de vroegere Woumense jongensschool en de bijhorende pastoriewoning aan de Woumenweg 309 worden verkocht aan een projectontwikkelaar voor de prijs van 455.000 euro.  Eerder had de Woumense Chiro, die achterliggend haar heem heeft, gevraagd aan het stadsbestuur om de koper bijkomende voorwaarden op te leggen zodat er op termijn geen hypotheek komt op de werking van deze jeugdbeweging.  Deze laatste vreest immers dat zonder deze voorwaarden de latere bewoners van het woonproject bezwaren kunnen hebben tegen te luidruchtige buitenactiviteiten van de Chiro.  Maar tijdens de jongste gemeenteraad bleek dat het stadsbestuur hiervoor doof bleef en geen bijkomende voorwaarden heeft voorzien.

Volgens schepen Marc De Keyrel (CD&V) is er wel nog overleg geweest met de Chiro maar niet met de koper. In antwoord op een vraag van Vooruit-raadslid Kurt Vanlerberghe kon hij op de jongste gemeenteraad enkel bevestigen dat er in de definitieve akte geen bijkomende voorwaarden zijn opgenomen voor de koper die de gemoedsrust kan doen terugkeren bij de Woumense jeugdbeweging.

Dat het stadsbestuur geen rekening wil houden met de bezorgdheden van de Woumense Chiro en het been stijf houdt in dit dossier kan volgens het Vooruit-raadslid niet los gezien worden van het dossier van de trailer aan de Oostendestraat.

In het voorjaar van 2022 had Kurt Vanlerberghe al gevraagd paal en perk te stellen aan de wildgroei aan reclameborden in de wegbermen, een opnieuw opstekend fenomeen dat op vandaag zijn hoogtepunt lijkt te vinden in een trailer van een projectontwikkelaar in een weide langs de Oostendestraat in Keiem. Dat Diksmuide hiertegen niet lijkt te willen optreden, ondanks het belastingsreglement waarmee ze dit nochtans kan doen, kan volgens het oppositieraadslid dan ook niet los gezien worden van de houding die het stadsbestuur nu aanneemt in het dossier van de verkoop van de voormalige Woumense jongensschool. Deze wordt immers volgens Kurt Vanlerberghe verkocht aan dezelfde projectontwikkelaar. (DLD)

Foto archief : protestactie Chiro Woumen