Ook de handelaars van de Grote Markt en de omliggende straten waar eveneens werken worden uitgevoerd, willen een positief signaal geven aan hun klanten.  In navolging van de door handelaars opgezette acties tijdens de voorbije werken in de Weststraat, willen zij ook tonen dat ondanks de werken hun handelszaken bereikbaar blijven.  Meer nog, ze willen hun klanten een extraatje geven omdat ze blijven winkelen in het centrum.  Daarnaast wordt ook een deelwedstrijd voorzien met … de stoel.  De handelaars hebben dan ook de marktstoel klaar gezet.  Maar voor de zoektocht zelf is het nog eventjes wachten.

Met de actie “Samen Werken Aan Diksmuide” of afgekort SWAD, willen de verenigde handelaars onderstrepen dat zij tijdens de werken bereikbaar blijven.  Parkeren kan daarenboven ook nog altijd, zowel op de Grote Markt als in de aanpalende straten.  Men doet dan ook de oproep : Blijf winkelen in Diksmuide.
En om die oproep nog meer kracht te geven, wordt er vanaf september allereerst een waardebonnenactie opgezet.  Dan ontvangt men bij de deelnemende handelaars stempelkaarten.  Per bezoek aan één van de deelnemende handelaars krijgt men vervolgens een stempel.  Uit de volle stempelkaarten worden elke maand winnaars geloot.  Iedere maand worden onder drie winnaars waardebonnen verdeeld, samen goed voor 600 euro.  De deelnemende handelaars vindt men tegen uiterlijk 1 september op de facebookpagina van Swad Diksmuide. Nu reeds kunnen wij een voorlopig overzicht geven van de handelaars en sponsors die de goodiebags zullen vullen met waardebons.
Amplifon
Apotheek Delplancke
Apotheek Hauspie
Bakker Bert
Bizaar Junior
Blue House
Brouwershuys
Bistro Pére et Mére
Carrefour
Djezemien
De hoofdzaak
De Vrede
El Paso
Foto & Film
Guarda
Glas & Interieur D’Haene
Hotel Pax
Irisboetiek
Juwelier Depuydt
K’ado
Matuvu
Parfumerie Chantly
Salons Saint germain
Restaurant Nikolaas
Restaurant Bloom (Polderbloem )
Slagerij Guy
Stad Diksmuide
Stijns Keukentje
Werna Fashion
Warm Hugs
Zima Fashion

En naast de waardebonnenactie wil SWAD dus nog uitpakken met de tot dusver mysterieuze stoel (foto).  Men doet een oproep om de facebookpagina te volgen en zo de zoektocht naar deze stoel op te starten.  Wordt dus vervolgd, zo beloven de markthandelaars. (DLD)