Esenaar Klaas Lodewijck doet zijn heroptreden en komt opnieuw aan de start van de wielerwedstrijd de Driedaagse van West-Vlaanderen.


Zondag 8 maart rijden de renners van de 3daagse van West-Vlaanderen tussen 12.30u en 13u door Beerst, Vladslo en Diksmuide-centrum.


Diksmuide spreekt op zijn Manehoekje: College bezoekt lokaal (wereld)bedrijf


Wielerclub Woumen Sportief organiseert in Woumen op zat. 7 maart om 15.30u een wielerwedstrijd voor nieuwelingen BWB over 10 ronden van 6 km


Tijdens de zwerfvuilopruimdag van zaterdag 7.3 zullen 9 Diksmuidse verenigingen 90 kilometer gemeentewegen en een deel IJzerdijk opruimen.


De actiegroep stationsbuurt heeft de provinciale en Vlaamse overheden gevraagd het gemeenteraadsbesluit mbt RUP Stationsbuurt te schorsen.


Vrijdag 6.3 (13.30u) en zondag 8.3 (14u en 16.30u): schooltoneel “Wit je gie da nog?” over 50 buitengewone jaren in Klimop in de Pluimstraat


Zat. 7 maart vanaf 15u in Sebastiaanszaaltje: Breughelkaarting tvv verbroedering Spielmannszug Finnentrop. Org.: Freundschafts Blaskapelle.


Zaterdag 7 maart vanaf 16 uur in OC De Kring (Keiem): jaarlijkse NSB-kaarting waarbij men speelt voor een pakje Diksmuidse koffie.


Donderdag 5 maart wordt de Gen. Baron Jacquesstraat in fases verkeersvrij gemaakt voor onderhoudswerken aan de openbare verlichting.


Diksmuideling Maxime Farazijn, wielrenner bij EFC-Etixx, heeft zondag de 65ste editie van de wielerwedstrijd Brussel-Opwijk gewonnen.


Van dinsdag 7 tot vrijdag 10 april is er Paasfun voor kinderen lager onderwijs en 2de en 3de kleuter. Inschrijven vanaf 9.3 via Diksmuide.be


Maandagmiddag 2 maart is er een vrijwilligersfeest in WZC Yserheem waarbij alle vrijwilligers een feestmaal krijgen aangeboden.


Voetbaluitslagen: Diksmuide – Beselare: 0 – 0 * Leke – Vleteren: 3 – 3


Een inwoner uit Liezele (Puurs) was donderdagnamiddag de 150.000ste bezoeker van het Museum aan de IJzer.


Volgende winter zal het netwerk van de fietsknooppunten enkele maanden onbruikbaar zijn. Het volledig Westhoek-netwerk wordt dan vernieuwd.


De voorbije week stonden er her en der camera’s voor een herkomstregistratie in het kader van de verkeerstellingen voor de mobiliteitsstudie


Een voetgangster werd vrijdagavond zwaar gewond toen ze in de Oostendestraat door een auto werd aangereden. (DLD)