Provincieraadslid Coupillie wil een functionele Frontzate ipv een 2de parallel fietspad (Nieuwpoortstraat) maar deputé Decorte wil dit niet.

Er zijn nog enkele kaarten voor Musica Festiva, het concert van de Speelschare op zat. 25.10 om 20 u in Kruispunt. Bestelfoon: 051/50.37.70.

Zaterdagnacht schakelen we terug over op winteruur, dan wordt de klok van 3 uur teruggedraaid naar 2 uur. Dus, een uurtje langer slapen.

Diksmuide is één van de 6 Westvlaamse gemeenten die de provincie selecteerde als pilootgemeente voor het proefproject met kleine windmolens.

Op vrijdag 24 oktober organiseert de leerlingenraad in het VTI een creepy dag met als thema Halloween. De pompoensoep zal niet ontbreken.

Zo’n 120 kinderen met ouders en dorpsbewoners namen in Keiem deel aan de protestoptocht tegen de herstructurering van de dorpsschool.

Zat.- en zondagnamiddag speelt Brecht Goudesoone met accordeon in de bartent van de Tuin van de Eeuwigheid aan het Praetbos te Vladslo.

De herstructurering van de dorpsscholen van Keiem en Leke wordt van de voorziene dagorde van de komende gemeenteraad gehaald.

De Keiemse ouderraad organiseert donderdagmorgen om 8 uur een protestoptocht tegen de Diksmuidse herstructureringsplannen voor hun school.

Maandag 27.10 van 9u tot 16.30u: natuureendaagse voor kinderen van 7 tem 12 jaar die het Blankaartdomein willen ontdekken. Info:051/54.52.44

Zaterdag 25 okt. om 20 u in CC Kruispunt: Musica Festiva, concertavond van de 35-jarige De Speelschare, het jongerenorkest van het college.

Woensdagnamiddag wordt aan Tervaete en in Stuivekenskerke de 100ste verjaardag van de Slag om Tervaete herdacht.

Deze week houdt de politiezone Polder snelheidscontroles in de Veurnestraat.

Speciale uitgave van Esense Bode rond Drama van Esen te koop voor 3 Euro bij Stefaan Pollet of bij Dolle Brouwers maandag bij herdenking.

Maandag 20 oktober om 19.30 u in zaal Horizon: voordracht over grondstructuren en bemesting. Org.: Tuin-hier – Hoekje Grond

Diksmuide spreekt op zijn Manehoekje: Grondig nadenken over eerstelijnsgezondheidszorg

Nu reeds is er een enorme voorverkoop voor de Keiemse toneelproductie “Het reglement van een serpent”. Daarom extra voorstelling op 15 nov.

Voetbaluitslag: KSV Veurne – KSV Diksmuide : 4 – 2

Front-taal, een expo van hedendaagse kunstenaars in confrontatie met werk uit de Diksmuidse collectie is te zien in Montanus.5 tot 16 nov.

OpenVLD en Idee2006 organiseren op zat. 25.10 om 19.30u een mosselavond in Salons Notredame (Beerst). Deelname: € 20. Kaarten: 0474/893.363. (DLD)