Op zondag 30 november mag Diksmuide voor de tweede maal culinair gaan ademen.  Maar hoe en waar, dat blijft een goed bewaard geheim van de zes Diksmuidse topchefs die ook nu weer Diksmuide culinair niet alleen willen verwennen maar ook  willen verrassen.  Want het enige dat ze over deze culinaire avond kwijt willen is dat de gasten om 18 uur op de Grote Markt worden verwacht.  Maar of de feestlocatie zich daar zal bevinden en wat de chefs zullen serveren, daarover houden ze het stilzwijgen.  Wel willen ze nog kwijt dat tickets 75 Euro kosten en hiervoor wordt men verwend van amuses tot dessert met aangepaste dranken tot aan de koffie.  Voor wie wil nagenieten tot in de vroege uurtjes is er ook nog een afterparty met een gin- en champagnebar.  De ticketverkoop loopt zolang de voorraad strekt en er is een voorverkoop op zaterdag 20 september tussen 11 uur en 14 uur in de Boterhalle.  Later zijn er tickets beschikbaar bij de dienst evenementen op de Grote Markt 28 (T 051.79.30.60 of E evenementen@stad.diksmuide.be).

De eerste editie van Diksmuide Culinair was vorig jaar alvast een schot in de roos.  Ook toen tekenden de jonge chefs Pieterjan Rosseel, Dieter Dulst (Hof ter Molen), Tim Saint-Germain (Salons Saint-Germain), Bert Saint-Germain (Bakker Bert), Pieter Clement (De Drie Ridders) en Bert Boussemaere (’t Notarishuys) voor een culinaire top-avond die binnen de kortste keren uitverkocht was.  Overigens ging een deel van de opbrengst toen naar De Helpende Hand in Beerst.  Een tweede editie kon dan ook niet uitblijven.  De fijnproevers kunnen alvast zondagavond 30 november in vetjes aanstippen op hun kalender..

Tickets kosten 75 Euro per persoon.  De tafelschikking is volgens tafels van maximaal 10 personen.  Bij het officieel startmoment van de ticketverkoop op zaterdag 20 september tussen 11 uur en 14 uur in de Boterhalle is het aantal tickets per persoon beperkt tot tien.  Verder moet men er cash betalen. (DLD)