Start vanavond de gemeenteraad om 20.15 uur, voor de vragenronde, waarin Diksmuidelingen een vraag kunnen stellen aan het schepencollege en de gemeenteraadsleden, moet men wel een kwartiertje vroeger in Ten Patershove zijn waar de zitting doorgaat.  Want de vragenronde start een kwartiertje vroeger, om 20 uur. Overigens, wie een vraag wil stellen moet dit wel voorafgaandelijk melden.  Hoe dit moet gebeuren, is terug te vinden op www.diksmuide.be onder de rubriek vragen”halfuurtje”.  Of hoe in Diksmuide een halfuurtje herleid wordt tot een kwartiertje of hoe het vragenhalfuurtje wordt gehalveerd.

Op de dagorde van de gemeenteraad van vanavond staan ondermeer volgende agendapunten : het herstel van het brugdek over de Handzamevaart in de Vladslostraat tussen Esen en Vladslo en het aanstellen van een ontwerper voor de heraanleg van de Steenstraat (foto).  Verder wordt ook nog de goedkeuring gevraagd voor de tweede fase van de herstellingswerken aan de kerken van Oudekapelle en Nieuwkapelle.  Er wordt ook verder werk gemaakt van de aanleg van fietspaden tussen Pervijze en Nieuwpoort.
De agenda voorziet verder nog de opstart van het project “Bib aan Huis” en de aanpassing van de huurovereenkomst met KSV Diksmuide.

Tenslotte werden nog navolgende punten toegevoegd aan de dagorde.  N-VA-raadslid Bart Verbrugghe vraagt een stand van zaken in het dossier van de renovatie van het Pervijs ontmoetingscentrum Ten Bercle, Idee2006-raadslid Katleen Winne heeft vragen bij de vorige week uitgevoerde werken aan de Hoge Brug, Jan Van Acker (Idee2006) dient zijn ontslag in als Diksmuids afgevaardigde binnen het intergemeentelijk samenwerkingsverband Achthoek en hetzelfde raadslid vraagt tenslotte nog een stand van zaken in het dossier van de renovatie van het stadhuis.

Voor de volledige dagorde verwijzen we naar www.diksmuide.be (DLD)