Komende zomer wordt de airco- en verwarmingsinstallatie van CC Kruispunt aangepast.  Op de voorbije gemeenteraad kon van schepen Karline Ramboer (SP.a-open) vernomen worden dat hiervoor in de vloer van de publiekstribune bijkomende verluchtingsmonden zullen aangebracht worden.  Voor raadslid Bert Laridon (N-VA), beroepshalve architect, was het niet duidelijk of deze ingreep geen gevolgen zal hebben voor de stabiliteit van de publiekstribune van CC Kruispunt.  De zetels voor het publiek zijn immers geplaatst op betonnen tribuneplaten. En een doorboring ervan zou de sterkte van deze platen, waarop de zetels gemonteerd zijn, aanzienlijk kunnen verzwakken.
Maar volgens Benny Jonckheere, diensthoofd van de Diksmuidse technische diensten zijn de trappen in de publiekstribune opgebouwd uit enerzijds de horizontale betonnen platen en anderzijds opstanden in snelbouwstenen.  De doorboringen met een diameter van 20 centimeter die om de 1,25 meter in de breedte worden aangebracht voor de nieuwe airco- en verwarmingsinstallatie, zouden enkel gebeuren in de snelbouwstenen die geen dragende functie hebben.  De betonnen horizontale elementen waarop de zetels van de publiekstribune zijn geplaatst, blijven intact, daar gebeuren geen doorboringen.  Hierdoor blijft de stabiliteit van CC Kruispunt verzekerd.
Reeds eerder raakte bekend dat ook de zetels hiervoor niet hoeven verwijderd te worden.  Een vervanging van de zetels, die inmiddels hun beste tijd hebben gehad, zou wel gepland zijn in de zomer van 2019. (DLD)