Er zijn vergevorderde fusiegesprekken tussen de voetbalclubs Sporting Keiem en KSV Diksmuide.  Speelt laatstgenoemde ploeg tijdens dit seizoen nog in derde provinciale, volgend jaar zouden beide clubs weleens in deze zelfde provinciale reeks kunnen uitkomen want Sporting Keiem staat momenteel aan de leiding in vierde provinciale.  Maar de Keiemse ploeg heeft een slecht uitgerust terrein en te weinig voetbalvelden om ook zijn goed functionerende jeugdwerking volwaardig te laten spelen.  KSV Diksmuide heeft dan weer wel deze uitrusting maar wil opnieuw hogerop en kan een sportieve injectie gebruiken.  Directe aanleiding voor de fusiegesprekken zou de recente audit geweest zijn van de Belgische Voetbalbond die de vinger in de wonde van de slechte Keiemse accomodatie legde.  De top van beide clubs zijn daarom aan tafel gaan zitten.  Deze gesprekken zijn momenteel in de laatste rechte lijn.  Deze morgen is er om 10 uur een ultieme vergadering in het stedelijk administratief centrum aan de Heernisse.  Het Diksmuids stadsbestuur, als eigenaar van beide accomodaties, is dan ook betrokken partij.  Indien men deze morgen tot een fusievoorstel komt, dan zullen beide clubs vanavond hun voltallig bestuur bijeen roepen in hun respectievelijk stadion om de goedkeuring voor het voorstel te vragen.

Inhoudelijk lekt er weinig uit over deze fusiegesprekken die tijdens de voorbije weken in het grootste geheim werden gevoerd.  Men vreest immers de reactie van de beide supportersgroepen.  Toch moet een Diksmuidse-Keiemse-voetbalfusie een win-win-situatie geven.  Voor KSV Diksmuide kan een sportieve injectie ervoor zorgen dat opnieuw een Diksmuidse ploeg in een hogere voetbalreeks uitkomt, de Keiemse jeugd zou dan weer gebruik kunnen maken van een betere accomodatie.  Overigens is er reeds enkele jaren terug een nauwe samenwerking geweest op vlak van jeugdwerking tussen beide clubs.  Maar nu zou het ook de bedoeling zijn om met één fanionploeg te spelen.  Dat zou gebeuren op het terrein van KSV Diksmuide (foto).  De reserven zouden dan weer hun matchen spelen op het terrein van Keiem.  Waar de respectievelijke jeugdploegen, onder de gemeenschappelijke naam zullen spelen, is nog niet duidelijk.  Wel zou maximaal gebruik kunnen gemaakt worden van alle terreinen in zowel Diksmuide als Keiem.  Lijkt men hierover reeds een consensus te hebben, rest nog de clubkleuren en de naam van de voetbalploeg.  Over deze laatste punten en het gebruik van de accomodatie zouden nog knopen moeten doorgehakt worden.  Dat zou deze voormiddag om 10 uur gebeuren in aanwezigheid van leden van het stadsbestuur.  Ook al gebeurt dit opzettelijk op een weekdag, toch zou men deze voormiddag supportersreacties vrezen.  Daarom werd blijkbaar politiezone Polder verzocht een patrouille discreet in de omgeving op te stellen.

Beide ploegen wensen vooralsnog geen officieel commentaar te geven op deze fusiegesprekken.  Men wil immers na de finale bespreking van deze voormiddag, de primeur laten aan de bestuursleden aan wie vanavond de fusievoorstellen zullen voorgelegd worden.  Deze bestuursvergaderingen zouden allebei vanavond aanvangen om 20 uur in de respectievelijke kantines van Keiem en Diksmuide.  Ook daar worden supporters verwacht die details over deze opmerkelijke Diksmuidse voetbalfusie willen kennen.  Aansluitend zou er dan wel een persmededeling met alle details verspreid worden.
Bedoeling zou zijn om reeds bij de start van volgend seizoen te starten met de nieuwe Diksmuidse fusieploeg.  (DLD)