Van vrijdag 14 tot dinsdag 18 juli maakt Diksmuide zich op voor zijn jaarlijkse zomerkermis die goed is voor een markt vol foorattracties.  Daarnaast kan men ook op het Schoolplein terecht voor een foodtruckfestival waar een pak lekkernijen geserveerd worden van vrijdag tot zondag.  Een mooi alternatief voor wie afwisseling zoekt voor de lekkere oliebollen van de zomerfoor.

De zomerkermis start dit jaar al op vrijdagnamiddag want vanaf 14 uur kan men al kennis maken met het foodtruckfestival ‘Kantien Royal’.  Dit reizend foodtruckfestival biedt een selectie aan foodtrucks, zomerse drankjes, wereldse gerechten, muziek, street art, kinderanimatie, …  De foodtrucks hebben uiteraard een prominente rol op het Schoolplein waar gourmet hamburgers worden geserveerd naast Mexicaanse burrito’s, spectaculaire hotdogs, oosterse dumplings en springrolls, indian curry, krekels op een stokje, ..  Maar daarnaast zijn er ook aanvullende standjes met koffie en zoetigheden, een middenplein met tafels en stoelen, een podium met dj, centrale bars, zithoeken, een kinderhoek, …  Het foodtruckfestival sluit op vrijdag om 22.30 uur.  Op zaterdag 15 en zondag 16 juli kan men er ook terecht, telkens doorlopend van 12 uur tot 22.30 uur.
De zomerkermis zelf opent op vrijdag 14 juli op de Grote Markt om 18 uur en om 21 uur kan men nog in de schaduw van de Sint-Niklaaskerk terecht bij Den Engel in de Kiekenstraat waar op het terras de coverband Nerveus speelt, een gratis optreden in het kader van de Zomerse Vrijdagen.

Ook op zaterdagnamiddag kan men terecht op de foorattracties die eventjes de plaats hebben ingenomen van de boerenmarkt die dan voor de gelegenheid verhuist naar de Vredestraat, een zijstraat van de Admiraal Ronarchstraat.  Om 17 uur is er nog een strandballenworp aan het stadhuis en van 18 uur tot 19 uur trakteert het stadsbestuur nog op de foor met een zomeraperitief.
Op zondagnamiddag wordt het kermisgebeuren aangevuld met de autoshow “Stars on wheels”.  Deze unieke wagens vindt men niet alleen op de Grote Markt maar ook in de centrumstraten.
Op maandagvoormiddag wordt de wekelijkse marktdag gekoppeld aan de zomerkermis en ’s namiddags is er dan nog van 17 uur tot 18 uur de Blitz Zomershow, een interactieve show vol spel, fun, dans en véél muziek. Daarbij steelt Juky, de sprekende Jukebox samen met de jongens de show in dit te gek muzikaal avontuur.  Voor dit showpodium kan men terecht in de omgeving van de Salons Saint-Germain.
Op dinsdag 18 juli draait de foor nog eventjes door want dan kan men in de namiddag nog aan verminderde prijzen genieten van de vele foorattracties op de zomerkermis. (DLD)