Op zaterdag 11 juli wordt er om 15 uur, naar aanleiding van het Feest van de Vlaamse Gemeenschap, opnieuw een stormloop, zeg maar een torenloop georganiseerd op de IJzertoren.  Vanaf de Paxpoort (foto) kunnen sportievelingen lopen naar de IJzertoren om er vervolgens de 500 treden van de 22 verdiepingen tellende toren om het vlugst op te lopen.  Inschrijven hiervoor is wel nodig via info@aandeijzer.be of via onderstaande website.  Het aantal deelnemers is wel beperkt, er zijn 6 reeksen van 20 deelnemers.
Wie er in slaagt om lopend bovenaan de IJzertoren te raken krijgt sowieso een exclusief T-shirt als aandenken.  Voor de snelste lopers liggen dan weer weekend-tickets voor het Festival Ten Vrede klaar.  Het is inmiddels 5 jaar geleden dat een dergelijke torenloop nog georganiseerd werd.  Bij die vorige deelname waren er 81 torenlopers ingeschreven.

Daarnaast is er op 11 juli ook nog de 10 miles door het centrum van Diksmuide met vertrek aan de Vismarkt en aankomst ter hoogte van de Paxpoort.  Ook hiervoor is het vertrekuur 15 uur.  Het aantal inschrijvingen voor de 10 miles is beperkt tot 250.

Info en inschrijvingen : www.marathons.be (DLD)