In 2019 zorgen de vrijetijdsdiensten van Diksmuide opnieuw voor een pak stedelijke vakantiekampen tijdens de schoolvakanties als de krokusvakantie, de paasvakantie, de herfstvakantie en ook de zomervakantie. Al is dit tijdens deze laatste verlofperiode enkel tijdens de eerste en de laatste week wanneer er geen speelpleinwerking is.  Na het succes in 2018 heeft men trouwens voor een grotere capaciteit gezorgd, zo vernemen we van schepen Marc De Keyrel.  Hierdoor komt de teller in 2019 op 550 kampplaatsen te staan.  Men kan inschrijven voor deze vakantiekampen vanaf maandag 21 januari om 17 uur.  Daarvoor klik hier. Het aantal plaatsen per vakantiekamp is beperkt zodat snel erbij zijn de boodschap is.  Er wordt verder aangeraden om vooraf een gezinsaccount aan te maken.  Tijdens het inschrijvingsmoment is er ook permanentie in de sporthal De Pluimen.  Na de inschrijving ontvangt men een week voor het vakantiekamp een infobrief.

Men heeft in Diksmuide een heel divers aanbod aan kampen.  Er zijn thema-, sport-, avonturen- en combikampen.  Bij de themakampen leren de kinderen al spelend, sportend, zingend en knutselend het gekozen thema ontdekken. Bij de sport- en avonturenkampen gaan de kinderen samen met de begeleiders op zoek naar adrenaline, uitdagingen en veel sportplezier. De verschillende kampen staan open voor kinderen vanaf het 1ste kleuter tot en met het 2de jaar middelbaar.
Voor enkele themakampen krijgen de stedelijke vrijetijdsdiensten al voor het tweede jaar ondersteuning van de  vzw Sportievak die zorgt voor de animatoren en het materiaal. Voor de combi-kampen ‘Krokus Actief’, ‘Krokus HyperActief’, ‘100% Sportkamp’, ‘Sport- en Adventurekamp’ en ‘Herfstkriebels’ blijven de stedelijke vrijetijdsdiensten als de sport-, jeugd- en cultuurdienst, wel de begeleiders van dienst.
Vorig jaar was het ook opvallend dat tienerkampen voor jongeren tot 14 jaar aan populariteit wonnen. Het populairste kamp, hopeloos volzet met 30 deelnemers, was Krokus HyperActief. Op het programma: trampolinepark, waterpolo, IT-workshop, paintball, schermen. Het tienersportkamp tijdens de voorlaatste week van augustus had 26 deelnemers. Op het programma: BMX’en, City Game, Bellewaerde, kajakken/kajakpolo, Archey Tag en Body Art.
Voor de deelname aan een 4-daags vakantiekamp betaalt men 55 euro per deelnemer en 45 euro vanaf een tweede kind per gezin.  Voor een driedaags vakantiekamp is dat respectievelijk 45 en 35 euro.  Kinderen die via de UITpas voldoen aan het kansenstatuut kunnen inschrijven aan 20% van de kostprijs.  Zij moeten zich wel inschrijven in de sporthal.

Bij de voorstelling van de stedelijke vakantiekampen raakte ook bekend dat Diksmuide in 2018 opnieuw de sportbelevenmeer-award van Sport Vlaanderen heeft behaald.  De sportdienst, die 6 sportmedewerkers, 3 administratieve medewerkers, 4 sportfunctionarissen en 5 poetsvrouwen telt, is terecht fier op deze award.  Een afvaardiging ging dan ook graag met burgemeester Lies Laridon en sportschepen Marc De Keyrel op de foto. (DLD)