Inspecteurs van politiezone Polder deden deze week vaststellingen bij een inbraak in een Diksmuids restaurant. Daarbij bleek dat tijdens de korte afwezigheid van de uitbaters een aanzienlijke geldsom werd gestolen. Opmerkelijk was alvast dat de aanwezige waakhond weinig indruk had gemaakt op de verdachte(n). Het labo kwam ter plaatse voor een sporenonderzoek en het onderzoek loopt.
Maar de politie roept alvast ook andere restauranthouders op tot alertheid. De jongste tijd werden immers al een vijftal horecazaken in de regio het slachtoffer van ongewenst bezoek. Ze vraagt dan ook om elektronisch betalen aan te moedigen en zo de aanwezigheid van cash geld te beperken.  Verder vraagt ze ook de zaak van goede sloten en een alarm te voorzien en deze ook te gebruiken. Tenslotte vraagt men ook verdachte toestanden bij voorkeur onmiddellijk via het oproepnummer 101 te melden.

Verder werden er woensdag, tijdens een zes uur durende verkeerscontrole door politiezone Polder voor 12.000 euro aan achterstallige boetes opgehaald.  Dit gebeurde in samenwerking met de Vlaamse Belastingsdienst (Vlabel).  Er werden 991 voertuigen gescand door de ANPR-scanner van Vlabel.  Daarbij werd ook een voertuig in beslag genomen omwille van een openstaande belastingschuld van 1.979,52 euro. Deze bestuurder verzette zich hevig tegen de takeling van zijn voertuig waardoor hij even bestuurlijk werd aangehouden.
De politie stelde verder inbreuken vast in verband met rijbewijs, technische eisen, verzekering en inschrijving. (DLD)