Op zondag 4 maart zetten de gemeentelijke basisscholen van Keiem en Leke (afbeelding nieuwbouw in aanbouw) hun deuren open voor de allerkleinsten en hun ouders. De mama’s en de papa’s kunnen er tussen 10 uur en 12 uur terecht met al hun vragen bij directie, kleuterjuffen en het oudercomité terwijl de kleine peuters ondertussen de schoolomgeving verkennen.  En misschien ontmoeten ze tijdens deze verkenning al hun (eventuele) toekomstige klasgenootjes.

“Op het ene moment zit je met je baby nog volop in de pampers. Maar even later ontwikkelt die baby zich heel snel in een avontuurlijke peuter die staat te popelen om de crèche in te ruilen voor de kleuterklas”, zo stelt onderwijsschepen Marc De Keyrel. De allereerste keer dat een kindje naar school gaat is dan ook een zeer belangrijk moment voor de schepen.  Daarom organiseert het gemeentelijk basisonderwijs op zondag 4 maart een opendeurdag in de scholen in Keiem en Leke. Men kan er de klas en de rest van de school komen bekijken samen met de eigen kleuter.
Alle kleuterjuffen, directie, oudercomité en leerkrachten zijn deze dag aanwezig zijn om kennis te maken en de nodige toelichting te geven. Voor de kinderen is er een speelhoekje voorzien. Iedereen krijgt achteraf een drankje. Men is welkom in Keiem (Keiemdorpstraat 51) en Leke (Lekedorpstraat 85A ) tussen 10 en 12 uur.  Wie meteen overtuigd is, kan op de opendeurdag zijn kindje meteen inschrijven. Het enige wat men dan nodig heeft is de SIS-kaart van je kleuter of een kopie ervan.
Wie zich op 4 maart niet kan vrij maken, kan ook een afspraak maken op een ander tijdstip.  Hiervoor kan men telefonisch contact opnemen : 0474 889 701. (DLD)