Nog 90 dagen scheiden ons van de gemeenteraadsverkiezingen van oktober.  Vooraleer ook www.eDiksmuide.be gaat genieten van enkele vakantieweken, peilen we nog eventjes bij onze heren en dames politici naar de stand van zaken op amper 3 maanden van de stembusslag.

CD&V
Burgemeester Lies Laridon kon nog een kandidaat toevoegen aan haar lijst : de 46-jarige Thierry Beuselinck uit het centrum van Diksmuide.  Een datum waarop de volledige kandidatenlijst wordt voorgesteld wordt nog niet in het vooruitzicht gesteld.  Voor burgemeester Laridon is er hiervoor nog wat tijd (lijsten moeten klaar zijn tegen 15 september nvdr).  Voor haar primeert op vandaag nog beleid voeren.

Idee Diksmuide
Bij Idee Diksmuide, die reeds eerder haar kandidatenlijst en speerpunten bekend maakte, wordt nu gewerkt aan de kiescampagne.  Naast hun eerste slogan “Idee Diksmuide zal het verschil maken” werd nu ook in overleg met de groep Idee Diksmuide en enkele buitenstaanders een tweede slogan gelanceerd: “ Uw stem! Wij luisteren”.  Daarmee verwijst ze ondermeer naar de voorbije pogingen om een volksraadpleging te organiseren.  Tijdens de volgende bestuursperiode wil ze de Diksmuideling laten mee beslissen zodat er zes jaar wordt geluisterd naar hen, aldus lijsttrekker Marc Deprez.  Daarnaast worden ook de speerpunten en het kiesprogramma verder uitgewerkt dat op 16 september wordt voorgesteld tijdens een ontbijt in OC Ingelram.

Groen
Bij Groen heeft inmiddels de algemene ledenvergadering Gert Maertens officieel aangeduid als lijsttrekker.  Verder zijn er ook enkele nieuwe namen van kandidaten bekend gemaakt : Marc De Blieck uit Sint-Jacobskapelle, Rebecca Gunst uit Esen en Benjamin Migom uit het centrum.  Bij Groen raakte ook bekend dat Elke Maertens de 4de plaats krijgt voor de provincie.
Alle namen van de kandidaten op de lijst Groen worden in de loop van de maand september bekend gemaakt.

SP.a-open en N-VA
Bij SP.a-open, die reeds eerder haar kandidatenlijst en programma bekend maakte, viel geen bijkomend verkiezingsnieuws te rapen.  En ook bij N-VA blijft het dezer dagen stil.  (DLD)