Op maandag 24 juni wordt om 20 uur de Diksmuidse gemeenteraad bijeen geroepen.  Op de dagorde staat ondermeer de goedkeuring van de nieuwe tarieven voor het gebruik van de sporthal, het zwembad (afbeelding) en het lessenaanbod in de sportcomplex De Pluimen.  Iedereen kan vrijblijvend de raad bijwonen in de gotische zaal op de eerste verdieping van het stadhuis.

Andere punten op de dagorde :
– de uitzondering voor de tonnagebeperking op de IJzerdijk wordt uitgebreid voor de landbouwvoertuigen
– de dagorde voorziet de wijziging van sentier nummer 13 in Oudekapelle.  De toelichting heeft het echter over sentier nummer 3 in Diksmuide.  Goed voor flink wat verwarring voor wie de dagorde er kan op nalezen.  Daarenboven was er ook al protest tegen de wijziging van kerkenwegel 13.  (zie ook bijdrage op eDiksmuide) Maandagavond zal moeten duidelijk worden of er moet beslist worden over sentier 3 of 13 …
– vanuit de oppositie vraagt N-VA-raadslid Koen Coupillie om de elektriciteits- en nutskasten te verfraaien
– N-VA-raadslid Bert Laridon vraagt dan weer om een verbetering van de veiligheid en doorstroming van het verkeer in het centrum en stelt hiervoor een alternatief voor
– SP.a-open-raadslid Kurt Vanlerberghe vraagt tenslotte naar de toekomst van het gebouw en de site van De Kupe, het Diksmuids zwembad dat straks wordt gesloten.

Voor de volledige dagorde kunnen we niet doorverwijzen, deze is immers momenteel niet beschikbaar op de stedelijke website. (DLD)

Naschrift : Zaterdagmiddag heeft Diksmuides communicatiedienst ons laten weten dat de link naar de agenda voor de komende gemeenteraad staat bij het … archief. Voor wie op zoek wil naar de netjes weggestopte gemeenteraadsagenda: klik hier.