Diksmuide wil het recyclagepark van zijn huidige stek aan het einde van de Cardijnlaan, overbrengen naar de nieuwe locatie aan de Heernisse, op een boogscheut van het administratief centrum.  Op de vorige gemeenteraad gaf schepen Kurt Vanlerberghe al mee dat ze dat in de loop van de maand september van volgend jaar wil doen  Tijdens de komende gemeenteraad van maandag 17 december wordt hiervoor een ruil van gronden ter goedkeuring voorgelegd.  Diksmuide doet dat met de buren van NV Vanderscheuren die met hun bedrijfsgebouwen palen aan het nieuw terrein van het recyclagepark.  Intussen heeft een studiebureau ook de plannen klaar voor het nieuwe park.  Volgens het bestek waarvoor goedkeuring wordt gevraagd zal dit nieuwe park een slordige 1,5 miljoen euro kosten.  Maar van OVAM, de Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij, wordt financiële steun verwacht voor deze investeringen in functie van de selectieve inzameling en beheer van afvalstoffen.

Ook al aan de Heernisse, op zijn beurt op een steenworp van het nieuwe recyclagepark, wordt er ook een camperparking aangelegd. Een noodzaak omdat er in Diksmuide geen enkele voorziening hiervoor is.  De parking zoals ze nu op de tekentafel ligt en waarvoor de gemeenteraad maandag zijn goedkeuring mag geven, zou bijna 120.000 euro gaan kosten.  Hiervoor zal men wel subsidies bekomen van Westtoer, de provinciale organisatie die toerisme in West-Vlaanderen promoot.
En er staan nog meer punten op de dagorde van wat de laatste gemeenteraad van deze bestuursperiode zal worden.  Voor de volledige dagorde: klik hier.

De gemeenteraad kan geheel vrijblijvend bijgewoond worden op maandag 17 december om 20.15 uur in de gotische zaal op de eerste verdieping van het stadhuis. (DLD)