Zondag was de federale minister van financiën Johan Van Overtveldt te gast bij zijn partijgenoten van de Diksmuidse N-VA-afdeling.  Tijdens een ontbijtgesprek in CC Kruispunt kwam hij vertellen over zijn ervaringen tijdens de voorbije begrotingsperiode.  Een kleine 100-tal aanwezigen kreeg er te horen dat er voor de minister, met de genomen maatregelen, niet zal geraakt worden aan de koopkracht en de gewone man of vrouw krijgt niet af te rekenen met nieuwe belastingen.  Er wordt niet geraakt aan uitkeringen van mensen die dit echt nodig hebben en er komen geen nieuwe lasten op arbeid, zo luidde nog de zondagse ministeriële boodschap.
Maar toch was het tijdens de begrotingsronde niet allemaal rozengeur en maneschijn want er moest ook door minister Van Overtveld water bij de wijn gedaan worden.  Zo was het voor hem balen dat de hervorming van de vennootschapsbelasting niet gerealiseerd werd.  Maar liever opteerde men om besluiten waarover wel een akkoord bestond te consolideren, liever dan de stekker eruit te trekken, zo kon nog zondag vernomen worden.
Het publiek kreeg ook gelegenheid vragen te stellen, een kans waarvan volgens plaatselijk voorzitter Koen Coupillie gretig gebruik van gemaakt werd, in die mate zelfs dat het ontbijt bijna uitliep “tot de noene”.  (DLD)