Vandaag, zaterdag 22 oktober, staat Jenny Demuynck voor het laatst in haar boetiek Guiny in de Generaal Baron Jacquesstraat 59 die 20 jaar terug opende.  En daarvoor was ze ook al een vertrouwd gezicht op enerzijds de markt en anderzijds in haar stoffenwinkel op dezelfde locatie.  Eerst stond ze met haar vader gedurende 10 jaar stoffen te verkopen op de markt, vervolgens, toen haar vader ziek werd, deed ze verder, samen met haar echtgenoot Guido Verdievel.  Dit combineerde ze met haar stoffenwinkel. Vandaag, na bijna 50 jaar, sluit ze nu haar stoffen-levensepisode af.  Inderdaad, na “bijna” 50 jaar want voor die halve eeuw ontbreken haar nog 2 dagen, die 2 dagen dat de zelfstandigen in 1978 staakten.  Toch verdwijnt Jenny niet helemaal uit het straatbeeld want hangt ze vanavond, bij sluitingsuur, definitief de kleerhanger aan de haak, straks wacht er de pollepel want dochter en schoonzoon zullen in het voorjaar in het voormalige Guiny een bistro opstarten.  En het bloed kruipt waar het niet gaan kan, dus zal Jenny daar ongetwijfeld ook graag een handje meehelpen.
In Guiny voelde men al die jaren de liefde voor kledij. Niets kunstmatigs want Jenny was dan ook een telg van de derde generatie die voortspruit uit Stoffenhuis Demuynck, die in 1996 evolueerde tot damesboetiek Guiny toen de stoffenverkoop verminderde.  Maar de naam Demuynck was intussen in de regio een begrip geworden want stoffenhuis Demuynck kende al die jaren immers vele bijhuizen, men vond ze dan ook terug op de wekelijkse markten van Diksmuide, Koekelare, Brugge, Nieuwpoort en Torhout tijdens de wekelijkse marktdagen.
Vanavond wordt de deur van Guiny voor een laatste maal gesloten, wat nog rest van de kledijvoorraad na de uitverkoop wordt dan weggeschonken aan de Helpende Hand.  Maar dit betekent niet dat Jenny en Guido uit het straatbeeld verdwijnen.  Guido zal alvast nog enkele maanden zoet blijven met het bijwonen van de wekelijkse werfvergaderingen.  Hij zal de belangen van de winkeliers bij de werken in de Generaal Baron Jacquesstraat blijven verdedigen tijdens die vergaderingen met de aannemer en bouwheer-stadsbestuur.  En Jenny, die wil in het voorjaar wel nog eens bijspringen als dochter en schoonzoon handen tekort komen in hun bistro die straks in de winkelruimte van Guiny komt.  Maar vandaag is het dus nog eerst de laatste uren van Guiny en stoffen Demuynck. Dan wordt stoffenhuis Demuynck een stukje Diksmuidse geschiedenis. (DLD)