In een recente doorlichting die gebeurde door de Belgisch Voetbalbond KBVB krijgt voetbalclub Sporting Keiem alle lof toegezwaaid voor haar degelijke en onderbouwde jeugdwerking.  Maar voor de KBVB dringt een oplossing voor de accomodatie zich op korte termijn op om de club verder te laten groeien. De voetbalbond stelt onomwonden dat Sporting Keiem maar één pijnpunt heeft dat blijft aanslepen : de accomodatie. Ze stelt ook vast dat sedert de vorige audit geen enkele vooruitgang werd geboekt.  Maar er wordt volgens sportschepen Marc De Keyrel intussen wel degelijk een oplossing gezocht voor het zonevreemd voetbalplein binnen de herziening van het Gemeentelijk Ruimtelijk Uitvoeringsplan.  Sporting Keiem werkt hiervoor samen met het stadsbestuur.

Voor de KBVB is de Keiemse accommodatie sterk verouderd.  En dat remt de groei van de club af.  De recente groei is dan ook volledig op rekening te schrijven van de inzet van de medewerkers, trainers en bestuursleden. De KBVB adviseert en dringt dan ook aan om deze accomodatieproblematiek, zeker in het licht van de grootte van de vereniging, in de nabije toekomst op te lossen.
De auditcommissie onderstreept verder wel de goede werking van de club die een doordachte structuur heeft in een familiaal kader. De motivatie van de medewerkers en bestuursleden, allen vrijwilligers, zorgt voor een uitstekende werking binnen de club. Daarnaast zijn de opleidingen van een goed niveau zowel keeperstrainingen ,ploegopleidingen, spelsysteem en tactische opleiding.
Maar Sporting Keiem heeft ook rekening gehouden met de werkpunten uit de vorige audit.  Dat heeft uiteindelijk geleid tot een degelijke en gezonde structuur, zowel financieel als sporttechnisch.  Daarbij werkt men met gedreven mensen en een duidelijke visie om op gewestelijk niveau een relatief grote club te blijven in Diksmuide.  De recente aangroei van leden en het inschrijven van ploegen in alle reeksen onderstreept volgens de KBVB deze visie.

Bij Sporting Keiem is men verheugd met dit positief auditrapport van de Belgische voetbalbond.  En wat de accomodatie betreft, men hoopt dat er een oplossing kan uitgewerkt worden via de herziening van het Gemeentelijk Ruimtelijk Structuurplan.  De vernieuwde verlichting rond het terrein is alvast een eerste stap.  Men blijft nu verder werken met het Diksmuids stadsbestuur om in de nabije toekomst een totaaloplossing te krijgen voor de Keiemse voetbaldlub die intussen niet alleen een sportieve maar ook een sociale functie heeft gekregen binnen de Keiemse en bij uitbreiding de Diksmuidse gemeenschap.

Sportschepen Marc De Keyrel bevestigde ons inmiddels dat één van de thema’s bij de herziening van het Gemeentelijk Ruimtelijk Uitvoeringsplan de zonevreemde sport- en recreatieterreinen en accomodaties zijn.  En daar vallen uiteraard de zonevreemde voetbalpleinen als dat van Keiem onder.  Om dit uit te werken werd inmiddels een studiebureau aangesteld die hiervoor samenwerkt met de stedelijke dienst Ruimtelijke Planning. (DLD)