Een kattenhater probeert momenteel in de Sint-Sebastiaanswijk katten te vergiftigen met een anti-vriesmiddel.  Dat stelt dierenarts Virginie Decoster uit de aanpalende IJzerlaan die ook haar eigen kat in een comateuze toestand terugvond na 2 dagen afwezigheid.  Uit een bloedonderzoek bleek een ernstige nierblokkade afkomstig van een anti-vriesmiddel.  Voor de dierenarts mag er dan ook aangenomen worden dat er effectief een kattenhater aan het werk is, dergelijk middel wordt immers niet alleen tijdens deze periode van het jaar nog niet gebruikt, daarenboven kunnen katten er niet vrij aan, het wordt normaal bewaard in een goed afgesloten fles.  Bij navraag bleken overigens de voorbije weken al verschillende poezen spoorloos verdwenen te zijn in deze Diksmuidse wijk.  Het stedelijk dierenloket werd op de hoogte gebracht en deze heeft op zijn beurt de wijkagent ingeschakeld.  Inmiddels is er ook klacht tegen onbekenden neergelegd bij politiezone Polder.

Het product dat de kattenhater gebruikt is volgens dierenarts Decoster heel erg giftig.  Ze maakt zich overigens niet alleen zorgen om katten, honden en andere dieren, ook spelende kinderen kunnen ermee in aanraking komen.  Omdat dit product een zoete smaak heeft is het heel aanlokkelijk, en daarenboven ook heel dodelijk.  Een huisdier kan binnen enkele dagen overlijden.
Schepen van dierenwelzijn Karline Ramboer heeft, na de aangifte bij het dierenloket, al de nodige stappen ondernomen.  Niet alleen werd de aangever door haar verzocht klacht neer te leggen, de wijkagent werd eveneens gevraagd een onderzoek in te stellen in de Sint-Sebastiaanswijk.  Indien de dader gevonden wordt, dan wacht hem volgens schepen Ramboer alvast een fikse boete.   Voor de Diksmuidse schepen is het doden van katten op een dergelijke gruwelijke wijze niet alleen laf, het is ook een misdaad tegen zowel het dier als tegen zijn baasje die hierdoor zijn huisdier moet missen.
En hoe is het intussen met Mika (foto), de 6 jaar oude poes van de dierenarts die in aanraking kwam met het gif.  Haar baasje heeft inmiddels een tegengif toegediend maar het is afwachten of dit zal werken.  Het werd immers niet toegediend, onmiddellijk nadat het dier het gif binnen kreeg.  Mogelijks blijven de nieren beschadigd en moet het dier verder als nierpatiënt.  Dierenarts Virginie Decoster maakt zich wel de bedenking dat, indien ze haar poes niet tijdig had terug gevonden, haar Mika een dag later dood zou geweest zijn. (DLD)