Op woensdag 1 april moeten alle kinderen, tussen 6 en 12 jaar buiten spelen.  Want dan is het de Buitenspeeldag, een stilaan mooie traditie waarbij kinderen zich vanaf 13 uur gratis kunnen uitleven op het domein Zonnestraal aan de Woumenweg.  De kinderen worden uitgedaagd om een namiddag te ravotten, spelen, dansen en wat nog meer.  Alles kan, als het maar niet binnen is.  En om die kinderen een extra stimulans te geven blijft het scherm van de kinderzenders Nickelodeon, VTM Kzoom en Ketnet die namiddag tussen 13 uur en 17 uur zwart.

Buiten spelen en ravotten is leuk én gezond. Met een initiatief als de Buitenspeeldag wil Diksmuide dan ook bij het begin van de lente de kinderen weer naar buiten lokken. Daarvoor biedt Diksmuide overigens ook heel wat mogelijkheden op zijn verschillende speelpleinen in wijken en dorpen.  Diksmuide investeert in de volgende generatie, niet alleen in speelpleinen maar in alle vormen van vrije tijd, cultuur en sport, zo laat sportschepen Marc De Keyrel nog weten.

Op de buitenspeeldag van morgen woensdag zijn er diverse spelletjes en animaties voor groot en klein. Men kan meeswingen met danskriebels, zich laten betoveren door de verhalenkoffer, eigen breiwerk maken of meeblussen met de brandweer. Daarnaast kan men ook nog een bezoekje brengen aan het knettergekke kapsalon of zich een stoere tattoo laten zetten.
De buitenspeeldag start om 13 uur op domein Zonnestraal (Woumenweg 73) maar men kan er desgewenst ook terecht vanaf 12 uur indien men zijn luchpakket meebrengt om er te picknicken.  Let wel, de buitenspeeldag is geen alternatief voor kinderopvang, wel een open speeldag. Kinderen die pas later aanwezig kunnen zijn, ook dat is geen probleem en ook de mama’s en papa’s zijn welkom. De Speelplekke voorziet voor hen een gezellig terras, zo kunnen ze desgewenst een oogje in het zeil houden.

Wegens het steeds toenemende succes van de Buitenspeeldag en om lange wachtrijen te vermijden wordt gevraagd om de stempelkaart die men kreeg op school volledig ingevuld mee te brengen naar domein Zonnestraal. Meer info : dienst evenementen, Grote Markt 28, 051 79 30 60, of mail evenementen@stad.diksmuide.be (DLD)