Van woensdag 29 april tot zondag 3 mei kan men in Diksmuide de magische wereld van Circus Barones gaan ontdekken op de Diksmuidse Grote Markt.  Tijdens een 2 uur durende voorstelling worden de aanwezigen meegevoerd naar het zonnige Spanje.  Men kan er in de verwarmde circustent de gastvrijheid en het temperament van de Spaanse cultuur ontdekken.  En voor de bezoekers van eDiksmuide heeft Circus Barones nog een extra verrassing.  Wie zijn naam en volledig adres met vermelding “eDiksmuide” mailt naar Circus Barones (circusbarones.secretariaat5@gmail.com) kan een duo-ticket winnen ter waarde van 36 Euro voor de voorstelling van zaterdag 2 mei om 18 uur.  Voor eDiksmuide liggen er 25 gratis duo-tickets voor het blok A te wachten.  De winnaars moeten wel hun identiteitskaart en mailbericht voorleggen.  Uiteraard kan er slechts één gratis duo-ticket gegeven worden voor hetzelfde adres.

Het gevoel van vakantie, dromen van de prachtige zomer, het is de rode draad in de productie “Eviva Espana” van circus Barones.  Nadat men de bezoekers heeft ontvangen in Spaanse stijl met een glaasje cava voor de dames, een biertje San Miguel voor de heren en de churros of snoepjes van Dulce de menbrillo voor de kids, kan men wegdromen in één van 700 beschikbare seats in deze nieuwe rood-gele circustent.  Let wel: deze Spaanse dranken en snacks zijn niet begrepen in de toegangsprijs.

In de twee uur durende voorstelling zijn 18 acts voorzien met een trilogie van artiesten, clowns en dieren.  De dierennummers starten met een paardennummer op Andalusische paarden.  De acts met de 7 Zwitserse Walliser geiten zorgen dan weer voor een vrolijke noot in Spaanse stijl.  Verder komen ook nog lama’s in een unieke dressuur met paarden in de piste en vervolgens mini en maxi in de paardenwereld.  Tenslotte is er nog een topnummers met Britse acts met Beagel honden, op vakantie in Spanje.

Maar uiteraard wordt er ook aan de kinderen gedacht, de clowneske bijdrage is dan ook belangrijk.  De muzikale clowns uit Oostenrijk moeten dan ook met hun diverse acts en reprises het jonge volk laten bulderen van het lachen.  Overigens zorgt men ook voor interactie met het publiek.
Verder zijn er ook nog de artiesten in de piste.  Deze acts gaan van hoog in de nok van de tent tot indrukwekkende prestaties lager bij de grond.  De meest gekende jonge artiest in Vlaanderen is ongetwijfeld “patatje” die naam maakte met zijn deelname aan het VTM-programma “Belgium got talent”. Ook hij is van de partij.

De voorstellingen met lazer show gaan door in de circustent op de Grote Markt op woensdag 29 april om 15 uur, vrijdag 1 mei om 15 uur, zaterdag 2 mei om 15 uur en om 18 uur (met gratis eDiksmuide-tickets) en zondag 3 mei om 11 uur en 15 uur.  De voorstelling van zondag 3 mei om 11 uur is een familievoorstelling.  Dan betalen volwassenen voor hun ticket de kinderprijs.  (DLD)