Geloof niet alles wat ze zeggen, het is een uitspraak die men misschien verwacht in een verhitte politieke discussie.  Maar als men deze slogan leest in Kerk & Leven, dat klinkt dit toch wel vreemd.  Staat immers nu juist geloof niet centraal in het parochieblad, zoals de meesten nog steeds Kerk & Leven benoemen.  Voor Marnix Decoutere van de werkgroep communicatie van de Diksmuidse Pastorale Eenheid Sint-Pieter (foto) past deze slogan Kerk & Leven wel degelijk als gegoten.

In een wereld waarin we overspoeld worden door nieuwsberichten, meningen en beweringen, komt het erop aan de essentie te onderscheiden van de bijzaak, zo verklaart Marnix Decoutere zich nader. En Kerk & Leven durft voor hem tegen de stroom in te roeien op zoek naar wat echt van belang is.  Daarom brengt men in dit weekblad week na week grote en kleine verhalen over mensen op zoek naar zingeving, mensen die de handen uit de mouwen steken, die stimuleren en inspireren, die nadenken over het geloof en het leven. Niet alleen van mensen uit alle windstreken in binnen- en buitenland maar ook van mensen uit de eigen lokale gemeenschap. Kortom, van kerktoren tot Vaticaan, van noord tot zuid want wonderlijke mensen vindt men volgens Marnix Decoutere overal.

Albert Einstein zei ooit: “Er zijn slechts twee manieren om je leven te leven: doen alsof niets een wonder is, en doen alsof alles een wonder is”. Wijze woorden die het motto van Kerk & Leven zouden kunnen zijn. Bij Kerk & Leven vertelt men de mensen niet wat ze moeten denken, maar trakteert men de lezer elke week op een gezonde portie stof tot nadenken. “Geloof niet alles wat ze zeggen” is dan ook een oproep om op zoek te gaan naar het waardevolle, zo besluit de Diksmuidse communicatie-woordvoerder.

Men kan een abonnement nemen op Kerk & Leven 2017 via een storting van 36 euro op rekening BE42 0017 7601 7254 van  Pastorale Eenheid St Pieter/Parochieblad.

Meer info : www.kerkindiksmuide.be (DLD)