Via een waarderingstoelage wil het Diksmuids OCMW extra zuurstof geven aan de Diksmuidse welzijnsorganisaties.  Hiermee wil het OCMW volgens haar voorzitter Bart Laleman haar waardering uitspreken voor het werk dat deze organisaties leveren.  Iedere organisatie die voldoet aan de voorwaarden krijgt allereerst een vast basisbedrag van 250 Euro.  Daarnaast wordt er nog een bedrag aan aanvullende subsidies verdeeld onder de organisaties, al naargelang de activiteiten die ze organiseren.  Die actiepunten moeten voorkomen in de meerjarenplanning van het OCMW.  Uiteindelijk doel is dat er meer acties komen die leiden tot een warme samenleving in Diksmuide.

OCMW-voorzitter Bart Laleman heeft er steeds naar gestreefd om met vrijwilligers Diksmuide “warmer” te maken.  Ook deze extra subsidies voor de welzijnsorganisaties, die goedgekeurd werden door de OCMW-raad passen in deze strategie.  Deze extra subsidies zijn bedoeld voor welzijnsorganisaties die zich richten tot de inwoners van Diksmuide.  Bedoeling is dat deze organisaties welzijn realiseren of trachten te realiseren in de nabije omgeving van de persoon waarvan het welzijn in het gedrang komt.  Dit houdt dan ook in dat deze organisaties zich verplaatsen tot bij deze personen of naar Diksmuide komen om hen te ondersteunen bij het realiseren van welzijn.  Er moet dan ook ingespeeld worden op noden of tekorten in het Diksmuids welzijnslandschap. De aanvragende organisatie moet dan ook toegankelijk zijn voor alle inwoners van Diksmuide.
Wie in aanmerking wil komen voor deze extra zuurstof mag nog geen gemeentelijke subsidies of subsidies van hogere overheden ontvangen.  Evenmin mag ze een structurele materiële ondersteuning ontvangen van het OCMW.   De verdere uitwerking en toekenning van deze aanvullende toelagen ligt in handen van het Bijzonder Comité van de Sociale Dienst.
OCMW-voorzitter Bart Laleman hoopt alvast dat alle welzijnsorganisaties in Diksmuide deze waarderingstoelage zullen aanvragen.  Hij hoopt verder dat zij hiermee acties zullen ondernemen die zullen leiden tot een warme samenleving in Diksmuide met aandacht voor verdoken armoede en eenzaamheid.

Meer info en/of een aanvraagdossier is te verkrijgen in het Sociaal Huis, IJzerheemplein 4 te Diksmuide, tel. 051/793.793. (DLD)