Met een 200-koppige fietstocht werd zondagnamiddag gefietst door leerlingen van de gemeentelijke basisschool vertrekkend uit de vestiging van Esen, langs deze van Beerst en Keiem om tenslotte te eindigen in Leke waar de nieuwe naam van deze school werd onthuld: Klavertje Vier.  Het verwijst niet alleen naar de vier vestigingen maar een klavertje vier groeit ook zoals leerlingen en de verschillende vestigingen dat de volgende jaren zullen doen.  Diksmuide mag haar Klavertje Vier dan ook met fierheid koesteren, zo wist onderwijsschepen Marc De Keyrel nog mee te geven bij de onthulling van de naam en het logo.

Diksmuides gemeentelijke basisschool telt vier vestigingen : Beerst, Esen, Keiem en Leke.  Eén school met vier vestigingen, het is niet altijd evident.  Maar voor schoolhoofd Lieselot Deruyter is de leuze “Samen staan we sterk” zeker van toepassing in Diksmuides gemeenteschool.  Daarenboven haalt men er ook nog het groot voordeel uit: men leert van elkaar.
Om nog meer te onderstrepen dat de vier vestigingen één school vormen kreeg ze nu ook een gemeenschappelijke naam: Klavertje Vier.  Deze naam werd geselecteerd nadat in het voorjaar na een oproep een 40-tal voorstellen werden ingediend.  Het waren uiteindelijk de leerkrachten zelf die tijdens een stemronde kozen voor deze nieuwe naam.

Intussen werden ook T-shirts met de nieuwe Klavertje Vier-naam ontworpen die zullen gebruikt worden tijdens de turnlessen.  Daarnaast kwamen er ook ballons en flyers.  Tenslotte wordt ook nog aan een website gewerkt.  Er beweegt veel in Klavertje Vier volgens Lieselot Deruyter maar toch staan de kinderen nog altijd centraal.  De kerntaak van de school is tenslotte nog altijd “dingen leren” zodat de kinderen kunnen uitgroeien tot gelukkige, wijze mensen.

Het feestmoment te Leke werd afgerond met het samen zingen van een gloednieuw schoollied waarvan de tekst en de muziek komt van juf Bettina Alderweireldt.  En hoeft het nog gezegd dat vooral de nieuwe schoolnaam, die mooi en rijkelijk verweven zit in de tekst van het schoollied, telkens luidkeels werd meegezongen.  (DLD)