In Stockholm (Zweden) openden dit weekend Jeroen Bailleul en Mieke Vanrobaeys van de Diksmuidse chocolaterie Sweetline-Pralines Vannevel (Woumenweg) hun eerste Scandinavische vestiging onder de vlag van “Taste of Belgium”.  Dit gebeurde in samenwerking met het Belgisch pralinesmerk Leonidas.  Voor hun eerste Scandinavische vestiging gingen de Diksmuidelingen in zee met Jurgen Ingels met wie ze reeds eerder een pralineswinkel openden in Roeselare.

Met deze Zweedse vestiging gaat deze Diksmuidse chocolatier nu de internationale toer op.  Met de licentie die ze nu hebben voor Scandinavië willen ze in eerste instantie verder eigen winkels openen in Kopenhagen en Oslo.  In een volgende fase willen ze vervolgens kapitaal bij geinteresseerde investeerders ophalen om nog meer winkels te openen in Noord-Europa.  Jeroen Bailleul beoogt enkele tientallen vestigingen.
Opmerkelijke gast op de opening van deze winkel in Oslo was voormalig Belgisch premier, Ieperling Yves Leterme (foto).  Volgens Mieke Vanrobaeys was de aanwezigheid op de opening van deze winkel in de stad waar Leterme nu werkzaam is, een gevolg van de goeie contacten die zij nog steeds heeft met de Ieperling.
Of dit ook betekent dat er een nieuwe toenadering komt tussen het CD&V van Yves Leterme en Mieke Vanrobaeys die zich na de jongste gemeenteraadsverkiezingen in Diksmuide van CD&V distantieerde om vervolgens als onafhankelijk raadslid te zetelen in de Diksmuidse gemeenteraad, dat ontkent het Diksmuids raadslid.  Yves Leterme was wel Mieke Vanrobaeys’ politieke peter en hij zorgde er destijds ook voor dat de Diksmuidse een plaats kreeg op de Vlaamse CD&V-lijst.  Maar dat zorgde volgens Mieke Vanrobaeys wel voor veel naijver.  Toch onderhoudt ze tot op vandaag nog steeds goeie contacten met veel CD&V-ers maar daar hoort, aldus nog Mieke Vanrobaeys, tot nader order de huidige Diksmuidse CD&V-top zeker niet bij. (DLD)