diksmuide_4adOok dit jaar zorgt Muziekclub 4ad samen met enkele bevriende organisaties voor het gratis zomerfestival Stad Onderstroom.  Hiermee biedt men zowel gratis concerten als gratis films in openlucht aan.  Voor wie deze zomer een gratis concert of film wil meepikken, een overzicht.

 

Concerten in Muziekclub 4ad

7 juli – 20.30 uur
The Ghost and You (be) – Blank Realm (aus) 

Streekgenoten The Ghost and You trappen mee Stad Onderstroom 2014 af en ze doen dat niet met lege handen want ze stellen hun kakelverse debuutplaat aan het publiek voor.  Blank Realm is dan weer een goed bewaard geheim helemaal uit Australië.

11 juli – 20.30 uur
Bottle Of Moonshine (be)

Met Bottle of Moonshine is België opnieuw een ska-revelatie rijker. De 10-koppige band wordt aangevoerd door aanstormend soultalent Hanne Peetermans. Dit concert past ook binnen de Zomerse Vrijdagen.

14 juli – 20.30 uur
King Champion Sounds (nl/uk) – Go March (be)

Met King Champion Sounds worden jonge honden en oude rotten verenigd onder vocale aanvoering van G.W. Sok (ex-The Ex).  Ze nemen de aanwezigen mee voor een dolle eclectische rit doorheen hun gezamenlijke platenkast.  De muziek van het Antwerpse Go March leunt dan weer sterk aan bij de instrumentale post- en krautrock waarin bands als Trans Am en Maserati zo meesterlijk uitblinken.

21 juli – 20.30 uur
Slim Cessna’s Autoclub (us), – Double Veterans (be)

Slim Cessna voert met zijn Auto Club al meer dan twintig jaar een blasfemische hoogmis op van alternatieve country en southern gothic die schaamteloos op de dansbenen en lachspieren mikt. Double Veterans brengt psychedelische garagerock in de vorm van strak geregisseerde songs.

28 juli – 20.30 uur
Témé Tan (be/cn) – Mocambo (be/br)

Mocambo is het gezamenlijk project van de Belgo-Braziliaanse zanger en rapper Alessandro Vlerick (aka Le Tagarel) en Tim – Tartaruga – Wulleman (saxofonist bij Windub en Voodoo District). Témé Tan is dan weer de nom de plûme van de in Congo geboren Brusselaar en multi-instrumentalist Tanguy Haesevoets.

Openluchtfilms, telkens om 22 uur op de speelplaats van de voormalige broedersschool in de Oostendestraat.  Filmterras vanaf 21 uur.  Bij regenweer in CC Kruispunt.

2 augustus
FC De kampioenen – Kampioen zijn blijft plezant

De Kampioenen worden uitgenodigd door een oude vriend van voorzitter Boma voor een vriendschappelijke wedstrijd in het zuiden van Frankrijk tegen het plaatselijke Saint-Tintin. Wat een leuke reis moest worden, loopt echter helemaal verkeerd met Fernand Costermans als reisleider…

9 augustus
The angels’ share

Tijdens zijn werkstraf ontmoet Robby drie nieuwe vrienden. Hij maakt er ook kennis met de wereld van de whisky. Robbie blijkt over een verfijnde smaak te beschikken die hem naar een wereld van verse lucht, open velden, de Schotse hooglanden en de grootste gok van zijn leven brengt: vervallen in oude gewoontes of kiezen voor het rechte pad.

16 augustus
Frits & Franky

Wat doet een mens wanneer een koffer vol misdaadgeld bijna letterlijk op z’n hoofd valt? Het teruggeven, het overhandigen aan de politie of het zo snel mogelijk uitgeven? Frits en Franky zijn rijk en dat zal de wereld geweten hebben! (DLD)