Diksmuide wil een rookvrije en gezondere stad worden.  Dat is alvast het einddoel van de inspanningen die het Sociaal Huis doet via een campagne die ze opzet om de Diksmuidelingen te sensibiliseren over de gevaren van het roken, vooral dan in het bijzijn van kinderen en ouderen. Van vzw Logo Midden West-Vlaanderen kreeg ze nu voor de reeds gedane inspanningen het bronzen diploma.  En dat bronzen diploma kreeg alvast een plaatsje in de wachtkamer van het Sociaal Huis.  Maar voor OCMW-voorzitter Bart Laleman mag dit niet het einde van de campagne zijn, men wil blijven streven om van Diksmuide een volledig rookvrije en gezondere stad te maken.

Intussen deed de sociale dienst van het OCMW nog meer. Zo zette ze een infostand op in het lokaal dienstencentrum en in de Klapstoel, ze schreven Kind & Gezin en de onthaalouders aan met affiches en folders, er stond een boekenstandje opgesteld in de bibliotheek en ze toonden enkele feiten en fabeltjes over rookstop op het TV-scherm in de wachtzaal van het Sociaal Huis. Overigens kreeg Diksmuide hiervoor ook het plus-label.

Volgens Bart Laleman blijft het uiteindelijk doel van de campagne om Diksmuidelingen te sensibiliseren rond de gevaren van roken. Dit bronzen diploma mag dan ook voor hem niet het einde van de campagne betekenen. Het Sociaal Huis blijft streven en inspanningen doen om van Diksmuide een rookvrije en gezondere stad te maken. (DLD)