Op de komende gemeenteraad van maandag 27 april, die aanvangt om 20.15 u en doorgaat in LDC Ten Patershove, zal de goedkeuring gevraagd worden van een reglement dat de inwoners de kans moet geven om een stedelijke dienstwagen te gebruiken na de diensturen en in het weekend.  Het gaat om een Volkswagen Golf Variant die gebruikt kan worden voor 35 Eurocent per kilometer en 1 Euro per begonnen gebruiksuur. Leven zonder of met minder auto is een ecologische meerwaarde maar niet vanzelfsprekend.  Voor Diksmuide kan autodelen dan ook hiervoor een mogelijk alternatief zijn.

Verder wordt de woning in de Rijkswachtstraat 2 (foto), die door de stedelijke diensten werd gerenoveerd, te huur aangeboden.  Voor de pastorie van Pervijze, die reeds geruime tijd te koop staat, heeft men dan weer een bod ontvangen van 325.000 Euro.
Door de oppositie werden nog enkele punten aan de agenda toegevoegd.  N-VA-raadslid Jurgen Van Collie vraagt dat Diksmuide gratis studeerruimte zou ter beschikking stellen van studenten tijdens de blokperiode.  En Marc Deprez (Idee2006) vraagt dat ook een vertegenwoordiger met raadgevende stem vanuit de oppositie zou aangeduid worden bij de WVI, de West-Vlaamse Intercommunale.  Tenslotte vraagt Koen Coupillie (N-VA) dat raadsleden via het digitaal Cobra-systeem ook inzage zouden krijgen in de verslagen van het managementsteam.

Voor de volledige dagorde van de komende gemeenteraad : klik hier. (DLD)