Op zondag 29 maart gooien alle Diksmuidse scholen van het gemeenschapsonderwijs (GO) hun deuren wijd open.  Zowel op de Kaaskerkse campus, met de technische afdelingen, de slagerij-traiteurschool, het Cervo-Go-volwassenenonderwijs en het leerlingen’Otel als aan de Grauwe Broedersstraat met het middelbaar onderwijs, de basisschool W’IJzer en De Kim met het bijzonder onderwijs is iedereen er welkom op zondagnamiddag.  Kan men er overal eens rustig rond kuieren,  men wil er vooral een info-dag van maken.  Ter gelegenheid van deze openscholendag wordt op de campus Kaaskerkestraat ook een volledig nieuwe keuken in gebruik genomen.

Op de campus Kaaskerkestraat kan men tussen 14 uur en 17 uur terecht voor een bezoek aan het internaat of het leerlingen’Otel, de Cervo-Go-afdeling en het technisch atheneum met ondermeer de slagerij-traiteurafdeling.  Tussen 14 uur en 15.30 uur is er een info-moment waarbij meer duiding kan gekregen worden bij de leermogelijkheden die in Kaaskerke geboden worden.  Hierbij zal een gesprek met de leerkrachten mogelijk zijn dat kan gevolgd worden door een bezoek aan een afdeling.  Volgens directeur Eric Beghein heeft deze formule vorig jaar zijn deugdelijkheid bewezen, men wil dan ook op deze ingeslagen weg verder gaan.
Is er om 14.30 uur ook nog eens de opening van de volledig nieuwe keuken in de afdeling voeding-verzorging, volgens directeur Begein zijn er intussen ook al plannen voor een tweede keuken.

Krijgt, ondermeer door de baanaffiche (foto), de opendeurdag op de campus Kaaskerkestraat de meeste aandacht, ook aan de Grauwe Broedersstraat kan men langs gaan op zondagnamiddag.  Allereerst zal men er kunnen vaststellen dat er de voorbije jaren flink geïnvesteerd is in deze gebouwen met nieuwe meubels, een groot aantal smartborden, zonnepanelen en een lift.  Maar voor coördinator Iris Delanghe zijn misschien wel de kleinschaligheid in een groene omgeving de grootste troeven van het atheneum.  Ook daar wil men tussen 14 uur en 17 uur tijd maken om ouders en leerlingen die op zoek zijn naar een nieuwe school voor  volgend jaar te helpen in hun zoektocht.  Ook het tuinproject van De Kim, de school voor bijzonder onderwijs kan er bezocht worden alsook basisschool W’IJzer waar de tentoonstelling “Vrede is W’IJzer” te zien is.  Over deze expo meer in een afzonderlijke bijdrage deze namiddag.

In de aanloop naar deze openschooldag reiken op zondagvoormiddag 29 maart, tijdens een academisch zitting om 10.30 uur in zaal Ysara te Nieuwpoort, de “Vrienden van het Gemeenschapsonderwijs” Westhoek prijzen uit aan 23 leerlingen uit de scholen van het GO! die zich sociaal verdienstelijk hebben gemaakt. Leraars en directeurs hebben prijzen gereserveerd voor leerlingen van de derde graad van het basisonderwijs en de eerste en derde graad van het secundair onderwijs. Voor Annie Decleer, voorzitter van de VriendenGo Westhoek leven we op vandaag in een maatschappij die vaak prestatiegericht is.  Maar in de GO-scholen komen ook andere waarden naar voor  zoals verdraagzaamheid, creativiteit, eerlijkheid, mondigheid, openheid van geest, betrokkenheid en gelijkwaardigheid. Kortom, leerlingen die sociaal geliefd zijn bij leerkrachten en medeleerlingen, verdienen een pluim.  Voor Diksmuide zijn dat Fébe Corneillie (BS Wijzer Diksmuide), Jana Labeau (KTA Diksmuide – vestiging Gr. Broedersstraat) en Florian Coelus (BBO De Kim Diksmuide). Zij krijgen omwille van hun verdiensten een waardebon en enkele gadgets, gericht op de dagelijkse schoolpraktijk. (DLD)