Ondanks het mooie zomerweer, is Diksmuide zondag toch massaal afgezakt naar de Salons Saint-Germain waar voor de 21ste maal het hutsepotfestijn van Duin en Polder doorging.  Honderden schoven aan voor de hutsepotmaaltijd.  De opbrengst hiervan wordt gebruikt door Duin en Polder om mensen met een ondersteuningsnood te helpen bij het wonen en werken.  Daarnaast was er zondag ook een ruime delegatie van serviceclub Fifty-One-Club uit Nieuwpoort-Westkust (foto) aanwezig.  Zij brachten een deel van de opbrengst van een vorig jaar georganiseerd concert mee, zegge en schrijve 3.551 Euro.  Dit jaar hebben ze alvast Ozark Henry uitgenodigd voor een nieuw live-concert op 12 december.  En ook hiervan zal een deel van de opbrengst naar Duin en Polder gaan.

Piet Vandewalle van Duin en Polder was zondag eens te meer een gelukkig man.  Hij en alle medewerkers weten zich immers enorm gesteund in hun inzet en werking bij Duin en Polder.  Niet alleen was er reeds de massale belangstelling voor het 21ste hutsepotfestijn maar ook de Boterronde schenkt reeds 24 jaar lang een deel van haar opbrengst aan dit Diksmuids initiatief.  Verder mocht men ook nog steun ontvangen van de serviceclubs Kiwanis Zilvermeeuw en Kiwanis Torhout.  Maar daarnaast is er natuurlijk ook de reeds meer dan 20 jaar trouwe vriendschap van serviceclub Fifty-One uit Nieuwpoort-Westkust. Duin en Polder hoopt dan ook heel wat Diksmuidelingen te mogen verwelkomen voor het concert met Ozark Henry dat Fifty-One-Club organiseert op vrijdag 12 december in de O.L.Vrouw ter Duinen kerk te Koksijde.  Voor info en tickets kan men terecht op www.51westkust.be.

En dan was er dit jaar ook nog een onverwacht presentje.  Bij de 60ste huwelijksverjaardag vond een koppel dat ook zij een cadeau mochten geven aan Duin en Polder.  En dat was een cheque van 2.500 Euro.  Kortom, de gemeenschap van Diksmuide weet de werking van Duin en Polder te waarderen en dat vertaalt zich jaar na jaar in een massale opkomst voor het hutsepotfestijn en steun voor Duin en Polder.  Of hoe Piet Vandewalle het zondag nog vertolkte: sommige mooie liedjes duren gelukkig wel wat langer.

Info Duin en Polder : www.duinenpolder.net (DLD)