Tot 1 oktober kan men in Diksmuide haagpaketten, fruitbomen en laanbomen bestellen aan sterk verminderde prijzen.  Met deze campagne, die voor het 23ste jaar op rij wordt opgezet, wil men meer streekeigen bomen, struiken en hagen in de Diksmuidse tuinen zien verschijnen.  Zij zorgen immers voor een geschikte schuilplaats voor vogels, insecten en andere dieren.  Omdat bomen en heesters het best in het najaar worden aangeplant, heeft men de bestelperiode gewijzigd.  Door te bestellen voor 1 oktober kan men zorgen dat het bestelde plantgoed kan aangeplant worden tussen 1 en 15 december.  Deze actie is bestemd voor alle woningen en landbouwbedrijven die in het landelijk gebied liggen.

Diksmuide gaat voor streekeigen planten omdat deze niet alleen beter groeien maar ook omdat ze beter bestand zijn tegen ziekten en plagen.  Bij de hagen kan men kiezen uit zes haagpaketten die telkens bestaan uit 20 planten van 70 cm hoog.  Per pakket betaalt men 5 euro.
Voor de fruitbomen kan men kiezen uit 24 rassen hoogstammige bomen die een stam hebben van ca. 2,5 meter hoog.  De prijs per pakket van 5 fruitbomen bedraagt 50 euro.  De voorwaarde voor het aanplanten van deze bomen is wel dat men beschikt over minimum 500 m² grond.
En dan is er nog de campagne ‘laanbomen’ die bedoeld is om toegangsdreven naar boerderijen, lijnbeplantingen langs waterslopen of weilanden opnieuw aan te planten.  Men kan kiezen uit diverse soorten.  Ieder pakket moet minimum over 5 bomen bestaan en per boom betaalt men 5 euro.

Meer info vindt men op www.diksmuide.be of bij de stedelijke dienst groen en milieu die men vindt in het administratief centrum aan de Heernisse 6.  Men is er bereikbaar telefonisch 051/79.31.20 of per mail groen@diksmuide.be. (DLD)