Tijdens het jaarlijks bloedgeversfeest werd in Pervijze hulde gebracht aan verdienstelijke vrijwillige bloedgevers.  Voor 10 bloedgiften werd Rik Vanderwee gehuldigd, voor 25 bloedgiften Deburghgraeve Martine, Vanoverbeke Henk passeerde 50 maal en tenslotte was Guido Vermander goed voor 75 bloedzakjes.
Daarnaast werd er ook nog hulde gebracht aan Magda Vermote die de pensioenleeftijd bereikte en op haar leeftijd van 71 jaar goed was voor 72 giften.  De eveneens 71-jarige Daniel Sinnaeve tekende voor 54 afnames.  Tenslotte werd nog hulde gebracht aan de 77 jarige Walter Verslijpe.  En die eer viel hem niet alleen te beurt voor 140 giften, hij werd ook gehuldigd voor 30 jaar bestuurslid van de vriendenkring van Groot – Pervijze. Tijdens het jaarlijks feest werd nog een kort overzicht gegeven van zijn carrière binnen de vriendenkring.  In 1988 is Walter in het toen bestaand bestuur toegetreden. Daarin zetelden toen ondermeer Gerarda die gehuwd was met Kamiel Provoost , Lieve Vanlerberghe en Denis Valcke, Eugène Vanlerberghe, Irene Cuvelier en Gilbert Morael, Roland Allewaert uit Avekapelle en Walter Gouwy uit Oostkerke. Het huidig bestuur wordt intussen gevormd door Sofie Verslijpe, Nicole Facon en nieuw bestuurslid Henk Vanoverbeke, secretaris Denis Valcke en verantwoordelijke Dirk Decloedt.
De kalender voorziet in 2018 nog drie bloedafnames in Pervijze.  Deze gaan allemaal door in OC Ten Bercle op de donderdagavonden 12 april, 5 juli en 4 oktober. (DLD)