Van vrijdag 17 tot zondag 19 oktober is er opnieuw Buren bij Kunstenaars waarbij men over de vloer kan gaan bij kunstenaars.  In Diksmuide zijn er niet minder dan 11 ateliers te bezoeken waar kunstenaars een hele waaier aan kunsten laat ontdekken.  Een overzicht.

Bij de abstracte kunstenaar Buckens Bertrans in de Stationsstraat 15 kan men zowel op vrijdag, als op zaterdag en zondag doorlopend terecht tussen 9 uur en 20 uur.
In De Nagel, in de Pervijzestraat 42 kan men dan weer terecht voor letterkappen en beeldhouwen.  Daar is het atelier te bezoeken op vrijdag, zaterdag en zondag, doorlopend tussen 13.30 u en 18 u.
Zelfgemaakte juwelen met parels zijn te zien in de Veurnesteenweg 60 b te Pervijze bij Sabine Delaere.  Op vrijdag is men er welkom tussen 14 u en 16 u, op zaterdag tussen 14 u en 18 u en op zondag van 10 u tot 12 u en van 14 u tot 18 u.
Abstracte figuratie kan men ontdekken in de kunstgalerij Rogette Jonckiere van de gelijknamige kunstenares aan de Esenweg 83 a  De openingsuren zijn op zaterdag en zondag van 10 u tot 12 u en van 14 u tot 19 u.
Bij Christiane Lestaeghe ziet men dan weer acryl, beeldhouwen en keramiek door elkaar lopen.  Hiervoor kan men terecht in ’t Vlakke Land in de Vijvermolenstraat 16 te Leke op zaterdag en zondag, telkens van 11.30 u tot 18 u.
Aan de Bert Willemsstraat 1 te Esen kan men dan weer abstracte werken met acrylverf van de hand van Roland Plysier ontdekken.  Zijn atelier is op vrijdag, zaterdag en zondag open van 9 u tot 19 u.
Bij Herman Rolly kan men acrylverfschilderijen op papier zien.  Dat kan aan de IJzerdijk 87 te Stuivekenskerke op vrijdag, zaterdag en zondag, telkens van 10 u tot 12 u en van 13 u tot 19 u
In het kunstatelier Sabine Van Paemel vindt men olieverf op doek van “De mensjes”.  Men is in de Lekedorpstraat 13/15 te Leke welkom op vrijdag, zaterdag en zondag van 10 u tot 18 u.
Op vrijdag, zaterdag en zondag zet Jean Vandenhove de deuren van zijn atelier aan de Rapestraat 1 te Woumen doorlopend open van 10 uur tot 20 uur.  Daar vindt men olieverf op doek, zowel realistisch als surrealistisch.
Maar ook voor een reisreportage kan men terecht bij de buren.  Een reisreportage over het leven in Cuba is te zien bij Barbara Vansteenkiste aan de IJzerdijk 87 te Stuivekenskerke.  Daar kan men overigens ook de werken van Roland Plysier zien. De reisreportage is er te zien op vrijdag, zaterdag en zondag, telkens van 10 u tot 20 u.
Tenslotte kan men nog terecht bij Verstraeten Hugo in de Oude Pastorie op het Sint-Veerleplein 10 te Oostkerke voor acryl op doek en serials.  Het atelier daar is open op vrijdag, zaterdag en zondag telkens van 10 u tot 12 u en van 14 u tot 19 u.
Meer info : www.burenbijkunstenaars.be (DLD)