De vissersclub Altijd Beet mocht vorig weekend haar nieuwe kampioen Danny Pynebrouck vieren.  Dat gebeurde in Ter Zaele in Beerst want deze vereniging heeft geen eigen lokaal.  Voor haar voorzitter Francky Degraeve is dat overigens één van de sterke punten van de werking van zijn club, iedereen is hierdoor immers vrij.  De vissers kunnen zich bij Altijd Beet immers toeleggen op de hoofdactiviteit, het vissen.  Ze hoeven zich niet druk te maken over een kaartenverkoop om de clubkas te spijzen.
En Altijd Beet is nog op een ander vlak een buitenbeentje want ze richt zich enkel tot de 50-plussers.  Daarenboven wordt er altijd gevist op woensdagnamiddag.  En schoorvoetend gestart, 7 jaar terug, heeft ze nu reeds 17 leden.  Dat zijn er 3 meer dan vorig jaar en 8 meer dan tijdens het eerste werkjaar.

De leden trekken 7 maal per seizoen naar de boorden van de IJzer ter hoogte van Beerstblote nabij De IJsbol.  Daarnaast is er ook nog een koningswedstrijd en een koppelwedstrijd onder de leden.  Verder is er nog de 3-daagse van de IJzer, een open wedstrijd waarvoor niet alleen hengelaars uit alle hoeken van het land afzakken naar de IJzer, ook de Fransen zijn sterk vertegenwoordigd. De jaarlijkse koppelwedstrijd voor 50-plussers gaat door tijdens de maand september.
Ligt de hoofdfocus op het vissen, de bestuurswerking is dan ook beperkt met enkel voorzitter Frankcy Degraeve en secretaris Georges Jonckhere.  Maar indien nodig, dan springen de leden altijd bij.
De eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen is voorzien op 10 juni om 13.45 uur.  Inschrijven kan nog altijd en het lidgeld voor een jaar bedraagt 45 Euro.  Hierin is ook de verzekering begrepen.  Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met voorzitter Degraeve (T 0487/274.913) of secretaris Jonckhere (T 0495/705.985).

Overigens werd het dit jaar een nek-aan-nek-race voor de kampioenentitel die gewonnen werd door de nieuwe kampioen Danny Pynebrouck. Tweede werd Francky Degraeve en derde Germain Doom.  Omer Verhelle werd voor de vijfde maal bedacht met de rode lantaarn.  (DLD)