Tijdens het Festival van het Varkentje, dat voor de 17de maal doorging in de Salons Saint-Germain, werd het beste ambachtelijk vleesbrood gezocht en gevonden in Egem. Maar daarnaast werd er ook gekeken naar het aanstormend slagerstalent dat in een aparte wedstrijd streed. En bij die proclamatie waren het de succesvolle leerlingen van de Slagers-Traiteursschool Atheneum GO! Diksmuide die in het zonnetje werden gezet. Voor dit culinair evenement zakten 810 gasten af naar Diksmuide waar ze konden proeven van het varken, van kop tot staart.

De aanstormende jonge slagers van de Kaaskerkse school waren vorig najaar al de grote slokop tijdens een wedstrijd in de marge van Meat-Expo in Kortrijk (eDiksmuide 18.10.2023) waar ze 42 van de 59 gouden medailles behaalden. Nu werden ze in het zonnetje geplaatst voor de breughelgerechten die ze maakten met zelfgemaakte ambachtelijke vleeswaren. Voor een foto-overzicht van de hand van Bertrand Vande Ginste : klik hier. Overigens serveerde het team van deze leerlingen (foto) tijdens deze gala-avond niet alleen bij de Breugelbufetten maar ook bij het warm buffet waar ook al het varken centraal stond. Ze werden hierin begeleid door hun vakleraars.

Dit festival, georganiseerd in samenwerking met het Genootschap van wijlen Meester-kok Jean Berquin, de Salons Saint Germain, Slagers-Traiteursschool Atheneum GO! Diksmuide en haar Oud-leerlingenbond, dient ter bevordering van het Belgisch varkensvlees en de ambachtelijke vaardigheden van slager-traiteurs.  Aan het fornuis stonden dit jaar niet alleen thuisspelers Tim en Frans Saint-Germain maar ook Franky en Michael Vanderhaeghe (Hostellerie St. Nicolas), Lieven Demeestere (Arenberg), Loïc Dufour (Le grill Dufour) en Stijn Bauwens (De Kruidenmolen). En zij kregen nog culinair advies van Geert Van Hecke, Rudy Pattyn en Rudi Devolder. (DLD)