Serviceclub Kiwanis mocht al enkele dagen voor haar intussen 26ste Valentijnsgala het bordje “uitverkocht” aan de deuren van de Salons Saint-Germain hangen.  Maar was dit vooral een voltreffer voor de serviceclub, ook het doel, of beter de doelen van deze culinaire avond varen er wel bij.  Want met de opbrengst wil Kiwanis financiële steun geven aan verenigingen die zich inzetten voor kinderen uit kansarme gezinnen of gezinnen in moeilijkheden.  En dankzij het succes van het Valentijnsgala mogen ze ook in 2024 het bedrag van 50.000 euro schenken aan lokale initiatieven.

Volgens voorzitter Bart Cool heeft Kiwanis in haar 28-jarige geschiedenis verschillende kanalen leren kennen die toelaten dicht bij deze kinderen te komen. En door samen te werken met verschillende scholen en organisaties heeft men bij de serviceclub moeten vaststellen dat ook in de Diksmuidse regio het schrijnend verhaal van de lege brooddozen aanwezig is.

Lokale initiatieven worden daarom ook in 2024 geholpen, niet alleen met spullen maar ook met financiële steun. Nu reeds heeft men steun gegeven aan volgende organisaties : Kiekafobee, Pelicano, Xplo, Klimop en Middelkind. Daarnaast wordt, zoals dat ook de voorbije jaren gebeurde, opnieuw een cheque gegeven om de Mug-heli in de lucht te houden. (DLD)