In het centrum van Diksmuide komen er twee extra laadpalen. Op het Vrijheidsplein, op een steenworp van de Grote Markt en gelegen aan De Breyne Peelaertstraat nabij de Salons Saint-Germain, worden ter hoogte van huisnummer drie twee parkeerplaatsen voortaan voorbehouden voor elektrische wagens. Daar komen ook twee laadpalen voor elektrische wagens. Het voorstel wordt maandagavond ter goedkeuring voorgelegd aan de gemeenteraad. En het stadsbestuur voorziet nog meer op de agenda.

Maandagavond wordt ook het aanbestedingsdossier voor het nieuw ontmoetingscentrum in Pervijze voorgelegd en in Oostkerke wil men een bijkomende zone 30 creëren.  Verder wordt er ook goedkeuring gevraagd voor het duurzaam energie- en klimaatactieplan 2030.  Tenslotte komt er ook een verplichte professionele bewaking op fuiven en daarvoor wordt het reglement voor fuiven en evenementen aangepast.
Voor de volledige dagorde van de gemeenteraad die aanvangt om 20 uur en die vrijblijvend kan bijgewoond worden in de gotische zaal van het stadhuis : klik hier.  (DLD)