mussenbrug_25_feb_2014Als de lente zijn neus aan het venster steekt, organiseert de Werkgroep Ruimte traditioneel als verwelkoming van deze lieve jaargetijde zijn voorjaarswandeling.  En deze maal blijven ze in eigen stad waar ze de jongste telg van de Diksmuidse bruggen, de 3-Mussenbrug gaan ontdekken.  Wie mee wil op deze 4 kilometer lange wandeling die de deelnemers via de 3 Mussenburg naar de Handzamevallei brengt, wordt op zondag 23 maart om 14 uur verwacht op de Grote Markt.

Op de laatste herfstwandeling ontdekte men bij Ruimte reeds het nieuwe Slopgatbrugje in de Noordhoek te Nieuwkapelle.  En ook in het nieuwe seizoen gaat men bij Ruimte verder op bruggen-ontdekkingstocht.  Want Diksmuide heeft duidelijk iets met bruggen, zo vindt men bij Ruimte.  En dat is goed want bruggen brengt mensen dichter bij elkaar.  Deze maal gaat het dus naar de 3 Mussenbrug.

Met start op de Grote Markt gaat het via het Stadspark en het Ellesmerepad naar de Drie Mussenbrug (foto) over de Handzamevaart. Meteen wordt het gehucht “De Drie Mussen” verkend met aansluitend de schitterende Handzamevallei.  Vervolgens bereikt men via de Boterdijk het Diksmuids postkantoor.  Verder gaat het via het Alleyepad langs de Handzamevaart naar de Vismarkt en het begijnhof waarvan momenteel een vleugel wordt gerestaureerd.  Afsluiten doet men opnieuw de Grote Markt.

Onderweg zorgt gids Michel Maeckelbergh ook voor een stukje geschiedenis en geeft hij toelichting bij de flinke brok mooie natuur en het landschap dat wordt doorkruist.
De wandeling duurt zo’n 2,5 uur.  De deelnameprijs is 2 Euro met een maximum van 5 Euro per gezin.  (DLD)

Foto: Albert Ommey