Reisboerke wil Marokkanen financieel helpen
Marc Maddelein van Reisboerke (foto archief) die al een tiental jaar jaarlijks met 1 of 2 groepen naar Marokko trekt, wil de getroffen Marokkanen financieel steunen. Marc, die een sterke band heeft met dit land en er door zijn reizen heel wat vrienden heeft, trekt op 8 oktober naar het getroffen gebied. En graag doet hij een enveloppe mee omdat het makkelijker is centen in te zamelen en ter plaatse hulpgoederen te kopen. Bijdragen, klein of groot, van 5 euro tot …, zijn welkom op zijn rekeningnummer BE05 9792 5871 5775 . Zelf zal hij het ontvangen bedrag uit eigen zak verdubbelen.


Deze week in ’t Manehoekje
In onze rubriek ’t Manehoekje vind je deze week een tip met een WC-blokje om de afvalcontainer wormpjesvrij te houden.


Nierdialysecentrum in De Kupe operationeel
In het voormalig zwembad De Kupe aan de Laure Fredericqlaan is het nierdialysecentrum van het Iepers Jan Ypermanziekenhuis operationeel. Maar op termijn wil ze haar antenne verder uitbouwen tot een polikliniek. In eerste instantie zou alvast de dienst radiologie, dat nu nog in de Kasteelstraat is ondergebracht, er onderdak krijgen en op termijn zou men er ook terecht kunnen voor consultaties. Vooralsnog is de oude zwemzaal nog niet verbouwd.


Voordracht Tuinhier afgelast
De voordracht van Tuinhier rond fruitbomen, die zou doorgaan op maandag 18 september, is afgelast. De spreker kan door onvoorziene omstandigheden niet aanwezig zijn. (DLD)