Het Landscapes-traject Wandelfront Kaaskerke start aan de Dodengang. Vandaar gaat het richting stroomafwaarts tot aan de petroleumtanks. De deelnemers kunnen dan terugkeren via de boorden van de IJzer tot aan he Stiltepad dat hen naar Kaaskerke brengt. Terugkeren gebeurt via hetzelfde Stiltepad. Net als in Oostkerke wordt het traject aangeduid met info-piramides met extra informatie (foto) maar men kan ook gebruik maken van de FARO ErfgoedApp.

Het is geen toeval dat het net Oostkerke en Kaaskerke zijn die deze trajecten kregen. Het zijn immers volgens schepen Martin Obin 2 Westhoekdorpen waar het landschap wellicht de grootste verandering heeft ondergaan na de eerste wereldoorlog. Want zowel in Oostkerke als in Kaaskerke kwamen de parochiekerken op een nieuwe locatie. In beide dorpen wijzen enkel de begraafplaatsen nog op de plaats waar voor de oorlog de parochiekerk stond.

Zo zullen ook de wandelaars zien dat in Kaaskerke de nieuwe kerk verrees op een 300-tal meter van zijn vooroorlogse tegenhanger. Langs het wandelfront in Kaaskerke vindt men info-piramides aan de petroleumtanks (replica), het stiltepad, de oude ruïne, Kaaskerke 2.0 en de Frontzate.
Deze wandeling heeft een afstand van 5 kilometer. Ze kan gevolgd worden van donderdag 18 mei tot 31 augustus. (DLD)