De 20-jarige Leekse Lisa Meeuws gaat de komende 8 maanden haar zogenaamd grijs boekhoudersleven om de 14 dagen wisselen voor het modellenbestaan. Ze werd immers geselecteerd als finaliste van de modellenwedstrijd “Queen of the Models ’23”. Vanaf zondag 12 maart gaat ze om de 2 weken, hetzij in groep, hetzij individueel, haar talenten tonen en bijschaven op vlak van zeg maar poseren en foto-shoots, op de catwalk gaan of zich maquilleren en interviews geven. Het resultaat ervan zal te zien zijn tijdens de finaleshow in oktober. En als finaliste heeft de Leekse nu reeds een Vlaamse primeur beet want ze is de eerste deelneemster aan Queen of the Models die zwanger is.

Lisa keek er reeds als kind naar uit om model te worden. Met het behalen van de finale van deze modellenwedstrijd komt dan ook voor haar een kinderdroom werkelijkheid. Ze wil dan ook deze kans met beide handen aangrijpen. Daarnaast kan dit ook haar zelfvertrouwen een boost geven wat haar verder ontplooiing ten goede kan komen. Of dit ook betekent dat ze straks haar administratief boekhoudersleven zal ruilen voor dat van een model, dat is een vraag die ze op vandaag nog niet kan beantwoorden. Eerst wil ze wat van het modellenleven proeven, want voor haar is dit een volledig nieuw avontuur.

Ervaring op modellenvlak heeft ze immers nog niet. Op zondag 12 maart is er dus de eerste kennismaking met deze wereld en meteen ook met de andere kandidaten. Een 20-tal kandidaten is geselecteerd voor deze finalemaanden. In die periode kunnen de dames zich in een familiale sfeer vervolmaken in alle vaardigheden die van een model verwacht worden.
De organisatoren onderstrepen dat hun wedstrijd geen miss-verkiezing is maar wel een modellenwedstrijd voor dames die een carrière willen uitbouwen als model. De finale is voorzien op 28 oktober. (DLD)