Als reeds eerder aangekondigd door provincieraadslid Lies Laridon, besliste de provincie, die beheerder is van de Frontzate, vorig najaar om de kruispunten van deze fietsroute met de wegen voor het autoverkeer, veiliger te maken voor de fietsers. Momenteel zijn er op het grondgebied van Diksmuide werken bezig aan de kruispunten met de IJzerdijk, de Kaaskerkestraat, de oude Dorpsstraat (foto) en de Schoorbakkestraat. Vervolgens komen nog de kruispunten met de Klichthoveweg en de Proostdijk aan de beurt.

Eerder aangekondigde aanpassingswerken van het kruispunt met de Dodengangstraat worden niet uitgevoerd. Eind mei verhuist de aannemer naar de kruispunten op het grondgebied van Nieuwpoort. Tegen het zomerverlof moeten alle werken, die momenteel zorgen voor enige hinder voor de fietsers, uitgevoerd zijn zodat men dan veiliger zal kunnen fietsen op de Frontzate.
Aan het begin van de Frontzate komt er verder bij de IJzerdijk nog een welkomstmuur. Gezien, door de aanleg van de kwartring dit gedeelte tussen de IJzerdijk en de Kaaskerkestraat, momenteel niet kan gebruikt worden, zal dit echter tijdelijk geen meerwaarde geven voor de fietsers. De Frontzate, die 13 kilometer lang is, ligt voor 9 kilometer op Diksmuids grondgebied. De werken die momenteel worden uitgevoerd werden begroot op 375.000 euro. (DLD)