Foodsavers Westhoek herverdeelt sinds 2020 voedseloverschotten. Nu breidt ze, in samenwerking met speelgoedketen Dreamland haar werking uit. Ze wil nu de overschotten van deze speelgoedwinkel herbestemmen en verdelen onder de kwetsbaren in de Westhoek. In Diksmuide wil men dit speelgoed bij deze kinderen brengen via De Klapstoel. En om de drempel naar naar deze sociale ontmoetingsplaats te verlagen wil men kinderen in moeilijke situaties een speelgoedbon geven bij hun verjaardag.

Tweewekelijks worden overschotten en teruggestuurde speelgoedstukken opgehaald in de Colruyt-magazijnen van Dreamland in Halle. In samenwerking met maatwerkbedrijf Interwest wordt dit speelgoed in haar vestiging in Veurne gesorteerd, zo nodig hersteld en opnieuw geëtiketteerd. Hiervoor gaan er bij Interwest dagelijks medewerkers aan de slag met dit speelgoed. Vervolgens wordt dit op bestelling geleverd bij de lokale besturen in de Westhoek.

In Diksmuide wil men dit speelgoed herverdelen via De Klapstoel in de Grauwe Broedersstraat 38. Maar volgens schepen Katleen Winne vinden kinderen in armoede niet altijd de weg naar De Klapstoel waar men overigens ook terecht kan voor kinderkledij. Daarom wil men kinderen in moeilijke situaties voortaan een speelgoedbon geven bij hun verjaardag. Zo kan meteen ook de eerste drempel genomen worden en kunnen de families dan toch kennis maken met de warmte en ondersteuning van De Klapstoel. (DLD)