Menstruatieproducten blijven voor veel mensen te duur waardoor meisjes soms thuis blijven van school omdat ze deze producten niet hebben. Vandaar dat het Diksmuids Go! Atheneum mee stapt in het project Goed Geregeld van de vzw Rebelle. Daarbij lanceert men een oproep om menstruatieproducten als maandverbanden en tampons te doneren via inzamelboxen. Hierdoor kan men volgens Auke Vanblaere, leerkracht aan het Go! Atheneum, deze producten gratis ter beschikking stellen in de school.

Volgens Justine Hollevoet, educatief medewerker bij Rebelle, kan men nu reeds op drie plaatsen in Diksmuide de inzamelbox vinden : Colruyt (Rijkswachtstraat 1), muziekclub 4AD (Kleine Dijk 57) en Oxfam Wereldwinkel (Kiekenstraat 18). Maar er mogen er voor haar gerust nog enkele bij komen. Men kan er individueel verpakte maandverbanden en tampons doneren. Vrijwilligers halen er vervolgens het ingezameld materiaal op en brengen het naar de school.

En men zoekt ook nog steeds vrijwilligers die willen meehelpen om de gedoneerde menstruatieproducten van bij de inzamelboxen naar het Go! Atheneum te brengen. Kandidaten kunnen zich melden bij Justine Hollevoet (E justine.hollevoet@rebelle-vzw.be of T 0474/58.11.24).

Auke Vanblaere hoopt met deze actie dit probleem, waar de school al een poos mee geconfronteerd wordt, uit de wereld te kunnen helpen want voor je regels kies je niet. Meer info : klik hier. (DLD)