Gisteren berichtte de openbare omroep VRT dat voetbalclub KSV Diksmuide zou fusioneren met het failliete KV Oostende. De nieuwe ploeg zou vanaf volgend seizoen spelen op het terrein in Oostende en aantreden in de derde amateurklasse. Daar zou KSV Diksmuide, dat vorig seizoen kampioen speelde in eerste provinciale, straks spelen. Waarop VRT haar berichtgeving baseerde is niet duidelijk maar haar sportjournalist Karl Vannieuwkerke speelt een belangrijke rol binnen het bestuur van KSV Diksmuide. Hij was niet voor commentaar bereikbaar maar secretaris van de Diksmuidse voetbalclub, Noël Vanacker, noemt het bericht nog voorbarig. Toch lijkt er een nieuwe zeewind te waaien op De Pluimen.

Nog volgens secretaris Vanacker is er nog niets getekend. Hij vraagt dan ook rustig af te wachten. Maar hieruit valt alvast af te leiden dat er inderdaad gesprekken aan de gang zijn rond een mogelijke fusie. In Oostende lijkt men alvast meer overtuigd van een nakende fusie waaruit ook een samenvoeging van de jeugdacademies zou voortvloeien. Het B-elftal van Diksmuide zou dan weer op De Pluimen blijven. Waarom Diksmuide deze reddingsboei naar het Oostends voetbal gooit en hiervoor wil uitwijken naar het Oostends stadion is niet duidelijk. Wel wachtte KSV Diksmuide met haar promotie naar de derde amateurklasse enkele investeringen.

Zo moet er in de derde amateurklasse een aparte ingang zijn voor de bezoekende toeschouwers die ook een aparte plaats moeten krijgen op de tribune. En ook de cafétaria moet gesplist worden. Maar volgens sportschepen Marc De Keyrel heeft het Diksmuids stadsbestuur, dat eigenaar is van de voetbalinfrastructuur, hierover nog geen vragen gekregen van KSV Diksmuide. De voetbalclub is overigens zelf verantwoordelijk voor de organisatie van de competitiewedstrijden, niet het Diksmuids stadsbestuur.
Wordt wellicht eerstdaags vervolgd want een akkoord zou nakende zijn, enkel de handtekeningen ontbreken nog. (DLD)